2012- Древни Пророчества – Предупреждението на Предците

Предупреждението на Предците

21 декември 2012 г – дали тази дата бележи края на света или началото на преломен момент в историята на човечеството? Ще представя накратко някои съвпадения, от които вероятно следва еднозначен отговор на въпроса.

Календарът на маите – Маите са известни като култура на астрономи. Техните наблюдения върху поведението на небесните тела и звездите са претворени в един от най-точните и прецизни календари, издържали проверката на вековете. Удивително е как след хилядолетия техният календар се разминава с нашият само с 36 Секунди. Годината 2012 присъства като преломен момент в този календар към настъпването на нов свят. Това е точка, достигната след 26 000 годишен цикъл от живота на Слънчевата система и нашата галактика. Тогава плоскостта на Слънчевата система ще се подравни съвсем точно с плоскостта на Млечния път. Но цикличните промени са естествено явление и ние трябва да гледаме на тях естествено и спокойно.
Древното Племе Хопи – До днес в американската пустош са оцелели древни индиански рисунки, издялани в камъка. Рисунките са дело на племето Хопи, много по-древно от маите. Учените са разтълкували древното послание. От изображенията явно личи раздвояването на пътя, по който върви човечеството. Човекът избира, дали да поеме нагоре към качествено новото съзнание и към живота в новия свят или да продължи по старому, изпадайки в глад, бедствия и катаклизми, които водят до унищожението.

Календарът на индианците Чероки завършва през 2012. Индианците Зулу вярвали, че след 2012 година „Светът ще се обърне с главата надолу”. През 21-ви век за Индусите приключва ерата Кали-Юга, след което ще следва ”подновяване на времето”. Инките наричат 2012 година годината на” среща със самите себе си”.  Ацтеките – „шестото слънце”.

Древен Египет – Случайно ли трите пирамиди и Сфинкса са подредени в този ред или изобразяват конкретно подреждане на небесните тела в определен момент. Учените достигат до идеята за връзка със съзвездието Ореон / Мъдрецът/ . Какво са искали да ни кажат древните строители на пирамидите в Гиза? Защо египетският календар завършва през 2012?

Нострадамус – Мишел дьо Нострадам, роден на 14 или 21 декември 1503 в малък провинциален град във Франция. Пророк, чиито пророчества са се сбъдвали с математическа точност. В същото време – учен, астроном, астролог,  лекар и алхимик. Удивително е съвпадението на годината 2012 във всички разгледани до тук календари. Тази година и тази дата – 21 декември са „забелязани” и от Нострадамус. В резултат на дългогодишни наблюдения на звездното небе, ученият открива, че съществува цикличност – повтаряемост – в движението на небесните тела, които от своя страна въздействат върху живота на Земята. Чрез прецизните си изчисления на база наблюденията му на небесните тела, чрез астрологичните си познания, Нострадамус дава „плът” на своите видения. Запитвали ли сте се, защо е имало толкова пророци и точно името на Нострадамус и неговата книга с пророчески илюстрации и четиристишия се споменават с уважение от науката?
В края на неговата книга все пак проблясва лъч надежда за спасение. Великият пророк е нарисувал книгата на живота, но тя е с бели, неизписани страници. Значи, животът продължава да съществува, но тръгва по нов път и в книгата ще се пише „на чисто” .

Древните предупреждения на предците, отговорността ни към собствената ни съдба  и движението напред с помощтта на науката са призвани да дадат на  човечеството ключа за неговото спасение.

А спасението може би ще дойде от самите нас, когато осъзнаем важността на предизвикателството, пред което сме изправени. Нашите предци отговорно ни посочиха прелома. Науката го потвърждава. Имаме избор. И всички са равни в този преход. Може би настъпва нова ера – без войни, без насилие, власт, пари и озлобление.

Статията е подготвена от Insomnia – Готик Бижута

Можете да разгледате и закупите бижутата тук

http://www.charmyrose.com/Galerija-insomniaGotik-bijuta-c-29_221.html

А ако списанието ни ви допада, може да гласувате за нас с бутоните в края на страницата.

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*