Judas Priest -Част втора

Следват албумите Screaming for Vengeance 1982, Defenders of the Faith 1984 и Turbo 1986, който е определян като по-лек и комерсиален, за което може да се спори.

 

През 1988 излиза Ram it Down
Успехът на Painkiller 1990 е изключителен, този албум е посрещнат много добре
Но настъпват тежки времена. През 1990 групата е подведена под съдебна отговорност заради самоубийство на двама техни фенове. Според обвинението в песента Better by You Better than Me били „кодирани” скрити послания, довели до инцидента с двете момчета. Въпреки че групата е оправдана, настъпва тягостна атмосфера, а на следващата година Халфорд напуска Джудас. Следват пет години затишие, през които витаят слухове за разпад на бандата. През 1996 се провежда прослушване за вокалист и така в състава на Джудас Прийст влиза Тим „Рипър” Оуенс, който от малък е техен фен. С него записват два не особено успешни албуми Jugulator 1997 и Demolition 2001.

Стилът се променя, китарите стават по-ниски, а звукът е по-тежък. Следва едно вълнуващо събитие , през 2004 след 12 годишно отсъствие Халфорд се завръща. Следва турне, което включва и България и нов албум Angel of Retribution 2005.
Обръщам внимание на рок операта от 2008 Nostradamus, която според мен е венец на всичко, достигнато от групата през годините. В този концептуален двоен албум Се разглежда историята на пророка от 16ти век. Албумът е издържан в тежкия характерен стил на Джудас, оформил се с времето. Ето какво споделя Типтън: „ Новият албум „ Nostradamus” е албумът, с който се гордея най-много.В своята същност албумът е в типичния за групата стил, но този път сме си позволили да включим и класически елементи, което не е присъщо за нас. Като китарист и музикант това ме вдъхнови да покоря нови висоти и отвори сетивата ми за нови емоции и страсти.От началото до края албумът ви отнася на пътешествие през светлината, сянката, драмата, мелодичността и емоцията, които са оказали влияние върху характера и живота на Нострадамус” .

„ За мен работата по албума беше несравнимо пътешествие в света на музиката. Мистерията, която е заобикаляла този почтен човек, промени начина, по който възприемам хеви метъла, даде ми възможност да разширя границите на въображението си. Това от своя страна ми позволи да разкрия нови и уникални чувства иемоции чрез инструмента, с който най-добре изразявам себе си”, добавя Даунинг.

На въпроса защо са избрали да направят концептуален албум за Нострадамус Типтън обяснява „ Не ние, той избра нас. Имаме чувството, че така ни е било писано!”

Статията е подготвена от Insomnia-готик бижутерия

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*