Как да имаме късмет в нашата зодиакална година

На всеки 12 години от нашето раждане идва реда на година, която има като представител същата китайска зодия, като тази в която сме родени.

Всяка зодиакална година започва на китайската нова година и завършва на последния ден от китайската лунна година. Например, 2017 година е годината на петела. Тя е започнала на 28 януари 2017 (китайската нова година) и ще приключи на 15 февруари 2018,

Защо не е късметлийска година със зодия, съответстваща на нашата?

Според китайската астрология, хора в тяхмата зодиакална година обиждат бога на годините- „Тай Суй“ и предизвикват неговото проклятие.

Какво представлява „Тай Суй“ звездата в китайската астрология?

Тай Суй всъщност не е истинска зезда (той всъщност представлява Юпитер, който извършва цял орбит около земята за 11.86 години. Най-вероятно оттам е дошла идеята за звездата). Това в въображаема звезда. която всяка година променя посоката си с точно 30 градуса и по този начин прави обиколка на точно 12 години.

С това е свързано вярването, че Тай Суй носи лош къмсет на хора в техните зодиакални години.

Как да привлечем късмет в зодиакалана година?

Според китайската астрология, има няколко неща, котио можем да направим, за да имаме добър късмет през такава година.

Носете червено, за да прогоните лошия късмет

Вярва се, че ако носите червено ще прогоните лошия късмет и зли духове. Червеното е един от най-късметлийските цветове в китайската култура. Той представлява просперитет, лоялност, успех и щастие.

Има важна уловка! Всичко червено, което носите (блуза, гащи, чорапи, колан и всичко, за което бихте могли да се сетите) трябва да ви бъде подарено от някой, който ви е близък и държи на вас- съпруга, роднина или приятел.

За най-сигурно носете нефрит

Това да носите нещо от нефрит е много ефективен начин да избегнете лошия късмет. Най-добрия вариант са бижутата, защото те винаги се допират до кожата ви и по този начин работят с енергията на вашето тяло. Има амулети от нефрит, които освен че пазят от лош късмет са в определена форма и привличат нещо друго към живота ви освен че ви пазят- например сбъдване на желания. Такива амулети можете да разгледате тук: фън шуй амулети от нефрит

Ако се интересувате от фън шуй или от това как да привлечете късмет и успех към живота си ви препоръчваме тези статии:

Как всяка китайска зодия да привлече успеха към себе си

Топ 10 на Фън Шуй амулетите за привличане на пари и Късмет в дома

Рибите като символ във Фън Шуй и тяхното приложение

 

Лотосите във фън шуй

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*