Какво е свещена геометрия и как влияе на живота ни

Някога случвало ли ви се е да забележите повтарящи се форми и геометрични мотиви в природата и да се зачудите за тяхното значение?

Още от древни времена, мистиците, мъдреците и духовните учители са придавали значение на различните форми. Именно в тях се вярва, че се крият тайните на живота и всичко, което ни заобикаля. Тези форми са познати като „Свещена геометрия“.

Свещената геометрия, най-просто казано, е значението и символизма, свързани с определени форми и пропорции. Тя е математиката, която задвижва вселената, измеренията и галактиките.

Кристална решетка - цветето на живота
Кристална решетка – цветето на живота

Един добре познат символ на свещената геометрия е „Цветето на живота“. То се състои от 19 кръга, които са свързани и се застъпват.

Всичко започва от първия кръг по средата. От него произлизат 6 различни кръга, всеки в различна посока, а от тях – още. Цветето на живота представлява процеса на създаване и символизира общия произход на нашите съзнания и физически тела. Безкрайното разгръщане на кръговете символизира и безкрайния кръговрат на живота и деленето на клетки.

Кристална решетка за късмет и спокойствие с аметист, лунен камък и планински кристал
Кристална решетка за късмет и спокойствие с аметист, лунен камък и планински кристал

 

Друг пример за свещена геометрия е „Кубът на Метатрон“. Метатрон е познат като архангел на живота и в този мощен символ се съдържат всички форми на свещената геометрия. Използва се за молитви към Метатрон и привличане на положителна енергия в живота ни

Комбинацията от свещен геометричен символ и полускъпоценни камъни се нарича „кристална решетка“.  Аранжирайки естествените камъни върху символа, постигаме няколко неща:

  • Аранжираните полускъпоценни камъни усилват взаимно енергията си. Всеки камък има различна кристална структура и това какви камъни поставите ще определени каква енергия кристалната решетка ще привлече в живота ви.
  • Използваме силата на свещения геометричен символ, в който са камъните
  • Възползваме се от нуимерологичното значение на броя камъни

Тук можете да разгледате и закупите: Кристална решетка със свещена геометрия – Кубът на Метатрон

5/5 - (1 vote)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*