Късметлийските камъни за зодия Овен

Хората често подценяват полускъпоценните камъни, без всъщност да се замислят колко полезни могат да бъдат те. Дойде времето на зодия Овен и написахме тази статия специално за вас, за да ви запознаем с най-подходящите камъни за нея.

Запомнете, че най-добрият начин да се възползвате от енергията на който и да е камък, е да го носите като бижу. Причината за това е ,че по този начин камъка постоянно се допира до кожата ви и работи с енергията на вашето тяло.  Втория най-добър вариант е да държите в дома или офиса си дръвче или дръвче-свещник от камъка. По този начин енергията му се разпръсва из цялото помещение.

Аметист

Безспорно един от най-красивите и силни камъни, които съществуват. Използва се още от древността и му се приписват много различни енергийни свойства. Вярва се, че аметиста носи щастие, подсилва волята на човек и освен това и го пази от вредни енергии. Използван като амулет, той представлява младост, защита и здраве. Според стари варвания може да събира разделени сродни души, като заедно с това пази влюбените. В миналото, когато се е налагало двойка влюбени временно да се разделят, те си подарявали аметист, за да може съдбата да ги срещне отново

тук може да разгледате- бижута, сувенири и подаръци аметист

 

Карнеол

Карнеола се открива в абсолютно всички култури и религиозни традиции из света. В древността е бил ужасно ценен и се е ползвал за привличане на плодородие и успешно зачеване. Чисто псичически, той помага срещу депресия, меланхолия, умора и страхови неврози. Ако в момента преминавате през труден период от живота си, този камък е за вас, тъй като лекува гнева и успокоява мъката.

бижута, подаръци и сувенири карнеол

 

Планински кристал

Красив и нежен камък.  Вярва се, че той подсилва, пречиства и лекува нашата енергия. В източните традиции се използва за активирането на всички енергийни центрове и чакри. Носи късмет, подсилва интуицията, помага при медитация и пробужда енергията. Вярва се, че освен всичко подпомага сбъдването на желания.

тук може да си харесате- сувенири, бижута и подаръци планински кристал

 

5/5 - (4 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*