Киви и маслото от Киви -пречистващото чудо

Оказва се, че кивито съдържа ензими, които ускоряват изгарянето на мазнините и способстват за образуването нa колагенови влакна (като в папаята, ананаса и копъра). Тези ензими го правят незаменим продукт при козметичните средства за свиване и подмладяване на кожата ,както и в продукти възстановяващи фигурата и кожата след раждане и рязко отслабване

Маслото от Киви е полезно при масаж на застаряваща и отпусната кожа, особено добре действа в масажни масла срещу стрии и след раждане …
Полезно е като добавка в кремове и козметични маски срещу бръчки и отпусната кожа.
Пилинг с добавено масло от Киви премахва мъртвите клетки и освежава тена, свива порите и премахва малките комедони…
Солите за вана с киви ,както и бомбичките за вана зареждат с енергия, свиват порите, пречистват…

В магията маслото от киви се прилага в ритуали за пари и оборот,както и в ритуали за здраве при деца и домашни животни…

Ако сте обсебени от идеята за загуба на тегло, можете с чиста съвест и без ущърб за фигурата да ядете по няколко кивита на ден. Както и при другите плодове, добре е това да се прави не по-малко от 30 минути преди основното хранене или преди закуска.


С помощта на киви, можете да се направи перфектен разтоварващ ден. Разбира се, ако няма наличие на стомашно заболяване (кивито е доста кисел плод!). Необходим е около 1 кг. киви да се яде в 4-5 приема.
Киви се консумира не само в пресен вид. От него правят сладко, добавя се към салати (не само на плодови!). Сервира се с месо. Кивито съдържа ензима актидин, които разлага белтъците. Ако този ензим се ползва с месо, то става по-меко и нежно.
Повечето от нас знаят, че в кивито има много витамини. По-конкретно, в само един плод се съдържат 1,5 пъти от минималната дневна норма витамин C. Освен това кивито съдържа много повече каротин в сравнение с повечето плодове. Съдържанието на витамини РР, Е, В1 и В2 е високо, а също има и много калий (около 120 мг в плод среден размер), магнезий, желязо, калций и фосфор. Високото съдържание на калий прави кивито незаменимо при високо кръвно налягане. Няколко плода изядени след тежък обяд, помогнат за премахване на чувството за тежест в стомаха и на киселините.

Норвежки изследователи установяват, че плода на кивито може да помогне в борбата срещу болести на сърцето, тъй като то има способността да изгаря мазнините, блокиращи артериите и води до намаляване на риска от кръвни съсиреци. Ефектът от тази диета, според норвежките изследователи, се проявява след 28 дни. За този период с 18% се намалява риска от образуване на кръвни съсиреци и с 15% намалява нивото на вредните мастни киселини в кръвта. Така кивито, може да бъде полезна алтернатива на аспирина, който често се използва за същата цел.

5/5 - (2 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*