Лунен Камък –Красивата Приказка на Нощта

Лунен Камък –Красивата Приказка на Нощта

Виждали ли сте Лунен Камък – променящите се оттенъци сякащ ви пренасят в тъмната нощ, където, осветени от красотата на пълната Луна, вие можете да сбъднете всяка своя мечта или сън… Защо да не притежавате малко приказна нежност в ежедневието? Ако вече сте очаровани от този загадъчен камък, ето ви малко факти и легенди за него :

ИМЕ

от променливите тонове, подобни на лунни лъчи. Други имена за този камък са Воден Опал, Рибно Око или Вълче око. Понякога го продават вместо много по-редкия и скъп Огнен Опал, който има много по-силна опалесценция. Дълго време смятан от всички стари култури за пряка връзка с луната, Лунният камък е ползван при нарастваща луна за магии за Любов и зачеване и при намаляваща за гадаене на бъдещето.

ГЕОЛОЖКИ ДАННИ
KAlSi3O8 редуващи се слоеве ортоклаз и адулар. Цвят: безцветен, бял, бледожълт, бледосин, синьо-сив. Отразяването на светлината се дължи на рефлекция във вътрешната структура на слоевете. Цветовете се менят взависимост от осветлението, особено вечер, когато лунният Камък е приказно красив.
Твърдост: 6 – 6,5 по скалата на Мос .
ЗДРАВЕ
Още в древни времена е ползван за подпомагане на зачатието –младите жени го носели в себе си, за да се сдобият с рожба. Помага при бременност и кърмене. Помага на нервната, отделителната система. Помага за циркулацията на течности в организма. При целулит и лош лимфен обмен. Засилва женските хормони в организма и е особено полезен на жени с проблеми в цикъла или пред критическа възраст. Действайки върху лимфата и течностите в организма, лунния камък балансира стомаха, панкреаса и отделителната система. Действа добре на женските гърди.  Поставен под възглавницата, носи спокоен сън и го препоръчват при лечение на безсъние, особено в комбинация с аметиста.
 
АСТРОЛОГИЯ
Носи особен късмет на зодия Рак, Риби, Овен, Скорпион, Стрелец, Везни
Асоциира се с луната
Мистичен камък на родените през Юни.
Понеже през цялото време Луната обикаля през знаците на зодиака, Лунният Камък се счита за защита по време на път особенно вечер или по вода.
Желателно е да се носи от жени, които искат зачеване или сродна душа, бременни, кърмещи и малки момиченца, без значение от зодията им.
 
АМУЛЕТ
Лунният камък е свещен за будистите. Камък на Майките – по време на бременност установява контакт между майката и плода, и така след раждането помага за връзката майка – дете.  Камък на влюбените. Камък на гадателите и ясновидците – държан под езика, усилва техните способности. Свързва се с женската сила и интуиция, с Богинята. Успокоява енергията вътре в нас и ни помага да се балансираме. Древните Китайци смятали, че има способност да сбъдва желания, особено за дом и Любов. Помага при медитация. Свързва се с Ин Енергията. Препоръчва се за амулет и талисман на Градинари, Актьори, Танцьори, Фермери и Деца.
Най-силно успокояващият камък – вода, в която е бил потопен Лунен Камък, действа добре при стрес, страхови неврози и ни помага да вземем вярното решение в напрегната ситуация.
 

Находища

Китай, Шри Ланка, Мадагаскар, Индия, Алпите

Ето една великолепна Галерия Лунен Камък :

Магически Свойства
Енергия -Приемаща
Елемент Вода

Зодии Рак, Риби, Скорпион
Богини: Диана, Селена, Изида и всички Лунни Богини
Най-добре си взаимодейства в магии с Планински Кристал, Лабрадорит, Розов Кварц, Опал и Аметист
Най-подходящ метал – сребро
Магии за: Любов, Мир, Призоваване, Спокоен сън, Градинарство, защита на дома, защита и здраве на деца, Диети, Гадаене, Спокойствие.

Лунният камък е женски и привличащ нежност и любов.

Ползва се за подсилване на пророческите дарби, Комбиниран с гранат, разкрива дълбоко пазени тайни и врагове. Помага да се свържете с Богинята.

Добре е при картите да се държи Лунен Камък

Извън всички тези прекрасни качества,  Лунният камък е едно съвършенно бижу, особено за хората, обичащи промяна, защото постоянно мени оттенъците си. Загадъчен и мистичен като самата Луна, той привлича погледите и нежно подчертава красотата. Едно великолепно Късче, съхранило магията на самата Лунна Светлина, което може да ви направи Богиня поне в очите на Любимия човек…

Красив спектакъл на светлина и отражения… Подарете си Лунен Камък, ако искате да сбъднете мечтите си, или го подарете на любим човек, за да го пази и лекува..

Статията е подготвена от Rosie – дизайнер на Бижута.

Бижута от Лунен Камък, изработени с много нежност, може да закупите или поръчате специално тук : Бижута от Лунен камък

Двата магазина могат да пращат общи поръчки с една доставка.

Ако статията ви е допаднала, моля гласувайте за нас с бутончетата в края на страницата!

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*