Магичните свойства на лунния камък

Лунен Камък –Красивата Приказка на Нощта

Комплект Бижута Лунен Камък "Moon Shine " by Rose Absolute
Комплект Бижута Лунен Камък „Moon Shine “ by Rose Absolute

Виждали ли сте Лунен Камък – променящите се оттенъци сякащ ви пренасят в тъмната нощ, където, осветени от красотата на пълната Луна, вие можете да сбъднете всяка своя мечта или сън… Защо да не притежавате малко приказна нежност в ежедневието? Ако вече сте очаровани от този загадъчен камък, ето ви малко факти и легенди за него:

ИМЕ

от променливите тонове, подобни на лунни лъчи. Други имена за този камък са Воден Опал, Рибно Око или Вълче око. Понякога го продават вместо много по-редкия и скъп Огнен Опал, който има много по-силна опалесценция.

ГЕОЛОЖКИ ДАННИ
KAlSi3O8 редуващи се слоеве ортоклаз и адулар. Цвят: безцветен, бял, бледожълт, бледосин, синьо-сив. Отразяването на светлината се дължи на рефлекция във вътрешната структура на слоевете. Цветовете се менят взависимост от осветлението, особено вечер, когато лунният Камък е приказно красив.
Твърдост: 6 – 6,5 по скалата на Мос .
ЗДРАВЕ
Още в древни времена е ползван за подпомагане на зачатието –младите жени го носели в себе си, за да се сдобият с рожба. Помага при бременност и кърмене. Помага на нервната, отделителната система. Помага за циркулацията на течности в организма. При целулит и лош лимфен обмен. Засилва женските хормони в организма и е особено полезен на жени с проблеми в цикъла или пред критическа възраст. Действайки върху лимфата и течностите в организма, лунния камък балансира стомаха, панкреаса и отделителната система. Действа добре на женските гърди.  Поставен под възглавницата, носи спокоен сън и го препоръчват при лечение на безсъние, особено в комбинация с аметиста.
 
АСТРОЛОГИЯ
Носи особен късмет на зодия Рак, Риби, Овен, Скорпион, Стрелец, Везни
Асоциира се с луната
Мистичен камък на родените през Юни.
Понеже през цялото време Луната обикаля през знаците на зодиака, Лунният Камък се счита за защита по време на път особенно вечер или по вода.
Желателно е да се носи от жени, които искат зачеване или сродна душа, бременни, кърмещи и малки момиченца, без значение от зодията им.
 
АМУЛЕТ
Лунният камък е свещен за будистите. Камък на Майките – по време на бременност установява контакт между майката и плода, и така след раждането помага за връзката майка – дете.  Камък на влюбените. Камък на гадателите и ясновидците – държан под езика, усилва техните способности. Свързва се с женската сила и интуиция, с Богинята. Успокоява енергията вътре в нас и ни помага да се балансираме. Древните Китайци смятали, че има способност да сбъдва желания, особено за дом и Любов. Помага при медитация. Свързва се с Ин Енергията. Препоръчва се за амулет и талисман на Градинари, Актьори, Танцьори, Фермери и Деца.
Най-силно успокояващият камък – вода, в която е бил потопен Лунен Камък, действа добре при стрес, страхови неврози и ни помага да вземем вярното решение в напрегната ситуация.
 

Находища

Китай, Шри Ланка, Мадагаскар, Индия, Алпите

 

 

Магически Свойства
Енергия -Приемаща
Елемент Вода

Дълго време смятан от всички стари култури за пряка връзка с луната, Лунният камък е ползван при нарастваща луна за магии за Любов и зачеване и при намаляваща за гадаене на бъдещето.

Зодии Рак, Риби, Скорпион
Богини: Диана, Селена, Изида и всички Лунни Богини
Най-добре си взаимодейства в магии с Планински Кристал, Лабрадорит, Розов Кварц, Опал и Аметист
Най-подходящ метал – сребро, лунния камък, както и опала НЕ се съчетават никак успешно със злато. Все пак ако сте фенове на този метал Ви препоръчваме да го комбинирате с розово злато или платина.
Дрвните култури са го използвали в магии за: Лека бременност, връзка на майката с детето, Любов, Мир, Призоваване, Спокоен сън, Градинарство, защита на дома, защита и здраве на деца, Диети, Гадаене, Спокойствие.

Лунният камък има силно изразена женска енергия и се счита за силен талисман за забременяване, при бременност, раждане, за привличане на сродна душа, за укрепване на връзката.

Красив голям медальон лунен камък - сърце
Красив голям медальон лунен камък – сърце

Как действа лунния камък в дома?

Поставен в общите стаи (хол, дневна), лунния камък успокоява енергията и помага за разбирателството. В спалнята, под формата на сувенир, той се слага за спокоен сън, а ако искате „пророчески“ сън на дадена тема, поставете под възглавницата си изчистен лунен камък (не бижу) и мислете преди заспиване за проблема си. Това се прави в понеделник или при пълнолуние.

Фън Шуй свещник Лунен Камък - за хармония в дома
Фън Шуй свещник Лунен Камък – за хармония в дома

Ползва се за подсилване на пророческите дарби, Комбиниран с гранат, разкрива дълбоко пазени тайни и врагове. Помага да се свържете с Богинята.

Добре е при картите за гадаене да се държи Лунен Камък.

Извън всички тези прекрасни качества,  Лунният камък е едно съвършенно бижу, особено за хората, обичащи промяна, защото постоянно мени оттенъците си. Загадъчен и мистичен като самата Луна, той привлича погледите и нежно подчертава красотата. Едно великолепно Късче, съхранило магията на самата Лунна Светлина, което може да ви направи Богиня поне в очите на Любимия човек…

Комплект ръчно изработени бижута от Аквамарин, Лунен камък и кристали Сваровски Sea Dream by Rosie
Комплект ръчно изработени бижута от Аквамарин, Лунен камък и кристали Сваровски Sea Dream by Rosie

Красив спектакъл на светлина и отражения… Подарете си Лунен Камък, ако искате да сбъднете мечтите си, или го подарете на любим човек, за да го пази и лекува..

Статията е подготвена от Rosie – дизайнер на Бижута.

Бижута от Лунен Камък, изработени с много нежност, може да закупите или поръчате специално тук : Бижута от Лунен камък

Ако сте представител на някоя от тези зодии (Рак, Риби, Овен, Скорпион, Стрелец, Везни), можете да разгледате нашите предложения за амулети за късмет тук: Подаръци за различните зодии

 

 

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*