Магията на камъните- Тюркоаз

Тюркоаз

CuAl6(PO4)4(OH)8.4H2O

ИМЕот Турция. Fayruz (на арабски „Щастливият камък“), турски камък, Thyites (старогръцки), Камъкът на Венера, Талисмана на боговете
ГЕОЛОЖКИ ДАННИот светлосин до синьозелен, непрозрачен.Има и жълто-зелен Китайски Тюркоаз. Твърдост: 5 – 6.
ЗДРАВЕ: Подходящ при страхови неврози,пази организма от болести и вредни влияния на околната среда.При нервни и психически разстройства.
АСТРОЛОГИЯЗа всички,но предимно зодиите Скорпион, Стрелец, Риби,Лъв, Близнаци, Телец
АМУЛЕТСвещен камък на Тибет. Камък на фараоните. При Маите символизира Бога Небе. Предпазва от бури, страх, отрова на гърмящи змии. Тюркоазът е бил известен винаги като камък на здравето, щастието и успеха.Според арабите при изневяра от жената камъка потъмнява.Камък на Късмета.НОСИ ЛЮБОВ
находищаКитай,Южна Америка,Африка,Европа,Чили,ТибетПланети Венера,Нептун

Елемент Земя

Тюркоазът е свещен камък за много индиански племена. В навахо използват  тюркоаз и корали в създаването на пясъчни картини за дъжд ,плодородие и късмет.

Тюркоаз -уникат Charmyrose 22.00 BGN
Тюркоаз -уникат Charmyrose 22.00 BGN

В Северозападна Америка  тюркоазът се слага под пода , когато една къща се строи или подновява,за да привлече добрия късмет. Парче от тюркоаз  е символ на власта и знанията на шаманите при  Apache,  Други американски народни поверия твърдят,че  тюркоаз се носи за да се гарантира точен  изстрел.

Гривна Charmy Rose 11.00 BGN
Гривна Charmy Rose 11.00 BGN

Освен тези и много други приложения, тюркоазът е отличен с прекрасният си цвят и мощни магически свойства.

Магически цели:
Той е защитен камък. Талисмани от Тюркоаз съхраняват от навахо като мощен настойниците срещу негативните магия.

А тюркоазен пръстен се носи да се предпази от зли очи, болест, змии, отрови, насилие и инциденти, и всякакви опасности.

Пръстени Тюркоаз Charmy Rose 9.00 BGN
Пръстени Тюркоаз Charmy Rose 9.00 BGN

Конниците носят тюркоаз да се предпазят от падане. За тази цел той се монтира в злато. Те слагат и второ малко парче върху юздите и седлото за  да осигурят защитата на коня.

Той е ценен амулет за пътниците, особено при полети или в райони с размирици.

Един стар ритуал използва тюркоаз с цел забогатяване. Направете този ритуал няколко дни след новолуние, когато на небето се вижда първият лунен сърп . Не гледайте  Луната, докато не настъпи  правилното време.
Задръжте тюркоазеният амулет-може да е бижу или камък в ръката си. Визуализирайте си магически каквото ви  трябва. Преместете се  навън и погледнете към Луната. Тогава пак  върнете погледа си към тюркоаза. Магията е започнала. Носете амулета със себе си, докато парите пристигнат.

Тюркоазите също се  носят или използват за привличане на пари в  магии, като се поставя  колие от тюркоаз около зелени свещи и визуализирате на богатството. Като подарък, той носи богатство и щастие  .

Камъкът се използва и в любовната магия; тюркоаз се носи, и се подарява на любим човек. Той често се използва за насърчаване на семейната хармония, Някои източници казват, че ако любовта избледнява в получателя на камъка, цвета  на камъка ще избледнее. Обратно-при болест,нерви или изневяра камъка потъмнява

Носете тюркоаз за привличане на нови приятели, да бъдете весел и уравновесен и за увеличаване на красотата.

Той е и лечебен камък. Той подобрява зрението, облекчава треската и намалява главоболието. Когато тюркоаз се притиска към болни или проблемни части на тялото, заболяването се визуализира като го „вкарвате мислено в камъка“. Водата в която е бил потопен Тюркоаз се пие за пречистване и оздравяване.

Тюркоазени пръстени и висулки се носят за насърчаване и защита на здравето; сини свещи заобиколени с тюркоаз се визуализират като ускоряване на оздравителния процес. Камъкът се носи  за предотвратяване на пристъпи на  мигрена .

Както всички сини камъни, тюркоаз е щастлив и се носи за привличане на щастието.

Тюркоаз Charmy Rose.com
Тюркоаз Charmy Rose.com

Ако искате да разгледате или закупите бижута от тюркоаз, можете да го направите тук: Бижута от Тюркоаз

Статията е подготвена от Rosie Avenue -Уникати от Полускъпоценни камъни  Бижута Rosie Avenue

Магията на камъните- Тюркоаз
5 (100%) 6 Гласа
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

One thought on “Магията на камъните- Тюркоаз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*