Нужен ли ни е личен астролог и как да го изберем?

Нужен ли ни е личен астролог и как да го изберем ?

Защо, след като всеки ден буквално стотици медии ни заливат с дневни хороскопи за нашата зодия, ние да търсим личен астролог? Въпросът е почти като – щом мога по интернет да прочета как да си лекувам температурата, защо ми е нужен личен лекар. Просто компютърно генерираните хороскопи са на основата на общи данни, а всяка индивидуална карта е много различна и специфична. Компютърните хороскопи са създадени с цел развлечение и реклама, но не е сериозно да се съобразяваме с тях. Замислете се, ако да кажем сте Овен, вие спадате към около една дванайсета част от човечеството и ако днес се пада “Овните ще спечелят от хазарт”, то тогава една дванайстета част от жителите на земята могат да спечелят. Да, ама не – това че сте Овен означава, че слънцето ви е в Овен, а  печалбите от хазарт, например,  изискват рядка комбинация от аспекти на Слънцето, Юпитер, Уран – все неща, които няма как да бъдат валидни за всички Овни. Затова, ако искате да опознаете съдбата си, е добре да отидете на астролог.

Тук идва вторият важен въпрос – Как да избера подходящият за мен астролог?
Изборът е огромен – от известни от телевизионния екран лица, които изискват огромни хонорари, през “пишещи експерти” самофинансирали книгите си в 100 екземпляра, от хора с опит до абсолютни новобранци, които са чели един учебник…

Моят първи съвет в този случай е – опитайте системата ”Проба –грешка”.
Ако един астролог е добър, той би могъл, поглеждайки звездната ви карта, да ви опише толкова добре като характер или навици, че да ви се струва, че ви познава от години – затова, ако има такава опция – поръчайте си евтина прогноза – ако човека е точният за вас, тогава вече влагайте пари в поръчката на цялостен хороскоп.
Този съвет би работил, но при някои астролози малки поръчки и ниски цени няма – там вие решавате, как да постъпите. Всеки колега, включително и аз, решава на колко да оцени вложеното от себе си време и познание.  Преди година в един форум плюеха астролозите, които се показват по телевизиите и искат безумни цени – тези коментари бяха несправедливи според мен – това са хора вложили време, усилия и не малко средства да се превърнат в медиен продукт и, съответно, да вдигнат цената си – имаме пазарна икономика и всеки има право на това. Има различни клиенти и всеки може да подбере някой в ценовия диапазон, който му е достъпен.
При всички положения, не се лъжете, че непременно ниската цена означава ниско качество, а високата –  огромен професионализъм, няма такава зависимост.

Вторият съвет – потърсете нещо написано от този човек или ваш познат, който е ползвал услугите му. По написаното ще разберете, дали даден астролог ще ви е от полза – ако в статиите си ползва прекалено недостъпен език, логично е да се предположи, че няма да ви е много полезен. В крайна сметка, да си добър астролог означава да си полезен за клиента – можеш да имаш енциклопедични знания, но ако не можеш да ги сведеш до реални съвети за живота на човека, е по-добре да пишеш учебници за професионалисти. Не от всеки блестящ състезател става успешен треньор и не от всеки начетен астролог става добър личен астролог.

Трети съвет – все пак е добре човека, когото избирате, да ви допадне с нещо. Връзката между астролог и клиент е важна и е по-лесно да се доверите на човек, близък до вашите разбирания или възраст например.

От какви астролози трябва да се пазите?
Думата”пазите” не е пресилена – понякога един лошо подбран астролог може да ви вмени вина или страх от бъдещето например, а не това е идеята. Нали посещавате астролог за да подобрите живота си, а не да се объркате повече.
Давам няколко примера, които клиенти са ми разказвали – примери, които може би ще ви помогнат да се ориентирате на какви хора не бива да разчитате.
1. Астрологът – проповедник. Този тип отрича всякаква свободна воля – съдбата ти е написана и това е. Когато моя приятелка задала въпрос на такава колежка – “Какво да направя с този мой ранен Уран”, отговора бил – “Нищо, бог те е осъдил да се мъчиш и може да изкупиш тази планета, като всеки ден в продължение на 3 години се молиш на Уран”???? След този цитат не знаех да се смея ли или да плача – не ми е ясно, как 3 години молитви ще променят курса на една планета или мястото и в рожденната карта, нито как точно Уран като планета реагира на молитвите ни.
Тъжно, но реално…
2.Астрологът – аз съм единствено прав. ”Ама не може да сте разведена – в картата ви развод не се вижда – не е възможно да сте разведена” – това пък са думите на астролог, който половин час убеждавал моя позната (между другото разведена 2 пъти), че в картата и има само един брак и никакви разводи. Как да коментирам, пред фактите казват и боговете мълчали, та ако срещнете колега, който се мисли за повече от бог – по-добре продължете да търсите.
3. Астрологът – Атомен физик. Разбира се, говоря метафорично… Но си представете, как вие нищо не разбирате и някой ви казва ”Ретроградния Сатурн при вас е много силен”… Без пояснения – какво животно е това Сатурн, какво му е ретроградното и спрямо какво е силен.. И най-вече – какво ви касае вас това? Това е като лекар, който ви поставя диагноза на латински, без да ви обясни човеки какво ви е, и без да ви посъветва какво трябва или не трябва да правите. Добре ,че такива лекари почти няма. За съжаление обаче, много астролози живеят с мисълта, че думите Квадратура, Полусекстил или Диспозитор са достъпни за всеки, и говорят нещо на всички. Попаднете ли на такъв астролог, просто го помолете да ви преведе нещата на човешки език.
4. Астрологът – чиновник – независимо колко сложен е вашият хороскоп или колко проблеми имате в момента ,той няма да ви изслуша, нито ще ви обърне внимание – вие сте поредният клиент и няма защо да се хаби – платили сте си, той ви е говорил и толкова. Ако сте попаднали на такъв -тъжно, но повярвайте – тези колеги не са правило, те са лошо изключение.

Какво можете да очаквате?
Не се смейте – доста хора покриват астрологията с някакви суеверия и мистичност. Тази тенденция така се усилва от средствата за информация, че аз съм имала клиенти, които ме питат ”Мога ли да запаля цигара или така ще смутя биополето?”.

Ако сте попаднали на точния за вас астролог, очаквайте той да познае вашата същност и характер, да успее да ви обясни на нормален език вашата карта и да ви даде конкретни съвети за вашият ежедневен живот. Попаднете ли на своя астролог,  вие определено ще запазите връзката с него и ще го търсите и в случай на нужда при конкретни събития, и за нормални годишни прогнози, просто за да планирате, да кажем, подходящ месец за вашата почивка, който да не съвпадне със силен за бизнеса ви период и така да провалите шанса си за повече печалба.

Какво е добре да правите:
1. Питайте – астрологията не е гадаене, тя дава насоки за бъдещето, но колкото по-конкретни са вашите въпроси, толкова по-конкретни отговори ще ви даде астрологът. Не се притеснявайте да задавате своите въпроси – всеки човек има свои приоритети, и е добре да ползва консултацията си, за да изясни тях.
2. Записвайте – ако получавате хороскопа си в писмен вид това е излишно, но ако сте само на консултация си водете записки, защото от опит знам, че хората запомнят след известно време или само положителните или само отрицателни неща, в зависимост от нагласата си. Затова си водете записки, за да не дадете на паметта си възможност да създаде “редактирана” с времето версия.
3. Обсъдете ситуацията. Понякога насоките в картата вървят в посока, която не сте предвидили и вие изпадате в шок – споделете с астролога си ситуацията и той ще ви дообясни, как тази ситуация ще се впише в прогнозата му.
4. Не се стесирайте – ако сте подбрали точния човек, посещението при него ще ви остави с приятни емоции, даже новините да не са съвсем блестящи. В крайна сметка, астрологията дава право човек да разполага с бъдещето си. Има събития, с които не можем да се преборим, но даже и там астролога ще ви помогне да приемете по-лесно събитията. И не забравяйте – предупредения човек е наполовина предпазен!

Така че имате ли нужда от личен астролог?  Решението е ваше и само ваше, но ако отговора е “да”, изберете го внимателно и Късмет!

Статията е подготвена от астролога на сайт http://www.charmedastrology.com/

Повече въпроси по темата можете да зададете на самия сайт.

Ако статията ви е допаднала, моля гласувайте за нас с бутончетата под самата статия и отдолу на страницата!

5/5 - (6 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*