Планинският Кристал – Прозрачната Нежност

Планинският Кристал – Прозрачната Нежност

Бижу на Rosie Avenue от Планински кристал и Лунен Камък
Познат още като планински кварц, кварцов кристал. Красив и прозрачен, но със свойството да пречупва светлината в различни цветове, планинският кристал е един от най-ползваните в бижутерията камъни.

Геоложки данни: SiO2  Кварцът е вторият най-разпространен минерал в континенталната кора на Земята, след фелдшпата. Той се състои от силиций-кислород.


Има много различни разновидности на Планинския Кристал, някои от които са полу-скъпоценни, а други скъпоценни камъни. В Европа и Близкия Изток разновидностите на кварца още от древни времена са най-често използваните минерали в бижутерията.
Думата „кварц“ произлиза от немската дума „кварцов“.
Разновидностите на Кристалния Кварц спрямо оцветяването са
Цитрин, Аметист, Розов кварц, Син Кварц, Прасковен Кварц, а според прозрачноста и твърдостта му –рутилован кварц, Снежен Кварц, Диамант.

История- В древността, предците ни са позвали твърдостта на планинския кристал и свойството му да се обработва лесно като острие и са правили от него върхове на стрели. Преди хиляди години Маите са изработвали от едно голямо парче кристал ритуални черепи за своите религиозни обреди.
Заради свойството му да пречупва светлината от древноста се ползва за изработката на лещи, с които лесно се концентрира слънцето, за да се запали нещо – такива образци са намерени в Монголия и Китай. Почти забравен факт е, че първоначално Олимпийският огън в древните олимпийски игри в Гърция се е палил посредством планински кристал.
В Русия все още пазят колекция от вази, статуетки и даже самовар, изработени от планински кристал за Петър Първи.
Кристалната топка на гадателите. Не напразно наричат планинския кристал камъка на погледа в бъдещето – той помага за по-ясното виждане на бъдещи събития и затова оригиналните кристални кълба за гадаене са изработени от планински кристал. Най-голямата Кристална Топка от планински кристал е изложена в Музея във Вашингтон и е с диаметър 32.7 см.
Подсилва,лекува, пречиства…. В магията освен за гадаене се ползва за премахване на негативните мисли и енергия, не позволява на човека да изпада в самосъжаление, подтиква хората към позитивно мислене и промени, събужда подтиснати спомени и помага да се освободите от тях. Води всеки човек по неговия духовен път и му помага да следва собствената си карма. Най-бързо от всички полу скъпоценни камъни поема и се слива с енергията на човека.
В източните традиции се ползва за активиране на всички чакри и енергийни центрове и успешно замества всички камъни. Наричат го «Диаманта на хората с ограничени възможности», защото като сила, структура и енергия има всички силни свойства на диаманта, освен скъпата му цена.

Във Фън-Шуй се ползва за подсилване на елемента земя и се препоръчва като талисман на родените в земните години. Китайската медицина ползва и така наречените Банши или пойнтери-кристални махала със заострен връх, с който чрез натиск се стимулират активните точки, за да се активира енергията на тялото.


Древните римляни са ползвали малки кристални топчета, които след нагряване са масажирали активните точки на дланите
Подходящ е за всички зодии.
Като Амулет – Универсален камък –  за късмет, интуиция,
пречистване, щастие, комуникация, медитация, пробуждане на енергията, позитивни мисли, любов. емоции…. Сбъдва молитви и желания и помага за положителна визуализация.

Дръвче Планински кристал, което може да закупите от тук:

Дръвчета от полускъпоценни камъни

Така че ако искате да подарите на близък човек нещо чисто и носещо късмет, Планинският кристал е великолепен избор.

Ако държите да привлечете късмета в бъдешия си брачен живот е добре да вмъкнете в сватбения си тоалет или украса Планински Кристал – той е подходящ като цвят и излъчва усещането за чистота и ново начало. Може да разгледате предложения за украса, дрехи или бижута с Планински кристал или да се посъветвате със специалисти и да поръчате свои варианти за вашият празник тук https://www.charmybride.com/

Според китайската астрология, планинският кристал е силно препоръчан за 2017г. Ако искате да разберете повече за тази година и как да бъдете успешни през нея, вижте тук: 2017- Годината на огнения петел- какво ще ни носи успех?

Статията е подготвена от Rosie специално за Avenue Charmy Rose и Charmy Rose -моля, ако ползвате другаде този материал споменете източника му.
Бижута на Rosie Avenue може да разгледате или закупите тук :
http://www.charmyrose.com

 

 

5/5 - (6 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

One thought on “Планинският Кристал – Прозрачната Нежност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*