Royal Hunt -музикалното пътуване продължава

Казват, че има 3 причини човек да прави нещо – защото му плащат, защото го обича или защото може… Понеже много обичам тази група и много искам отново да гостуват тук и мога да помогна за това повече хора в България да научат кои са те,  продължавам с трета част от тяхната странно разказана музикална история…

Така че  – част 3 – Първите промени

Година по-късно след излизането на първия албум по план-график в групата стават известни размествания – За следващия албум „Clown in the Mirror“, групата активно прослушва китаристи, пробват се един след друг много добри музиканти като Christian Helgesson, Henrik Lumholt, Carsten Olsen (Rhapsody/Jackal), Henrik Johannesen (Bad Monday), Frank Stechmann, Marc Gaunaa (Narita), но никой не успява да се впише в търсения стил. В крайна сметка Jacob Kjaer, който свири и в първия албум, но в плахата роля на втора китара, се вписва в бандата като соло китарист. Групата, вече в този състав, влиза в студио и започва записи – резултата е великолепия албум 1993 The Clown In The Mirror, който съдържа повече класически елементи, а стила му доближава малко този на прогресив музиката. От него едноименната балада става хит в доста класации и помага на Royal Hunt да достигнат до по-широк кръг публика.

http://www.youtube.com/watch?v=dHIWbHRN8_U&feature=related
Едноименното парче Land of broken hearts

http://www.youtube.com/watch?v=3JyKWAo8Mds
Уникалната песен Age gone wild

и разбира се баладата Clown in the mirror
Излишно е да коментирам музиката на този албум – просто се насладете на клиповете и до следващата глава от историята на тази уникална група.
Статията е написана от Rosie .

Ако групата ви допада, помогнете ни да ги направим по-популярни като гласувате за материала със бутоните отдолу –  Благодарим ви!

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*