Смеещия се Буда или Хотей

Фън шуй буда за пари и късмет- хотей
Смеещия се Буда или Хотей

Фън шуй статуетка на буда за пари и късмет

Много често заради еднаквите имена хората от западните цивилизации бъркат Китайския „Смеещ се Буда или в Японската култура наричан Хотей с историческата личност основвателя на будизма

Siddhartha Gautama .Китайският Буда е Зен ( Chan ) монах Bodhisattva Maitreya живял по времето на династия Liang (907-923 CE).
Фън шуй статуетка на буда за пари и хармония
Той бил известен със своя весел нрав и това че носел необикновен късмет на околните. Има и основни разлики в изобразяването на будите в двете традиции -докато при будистите Буда е висок, слаб със аскетично излъчване, то в Китай и Япония Буда е нисък с дебел корем символ на изобилие и спокоен живот. Китайската традиция твърди, че ако силно искате нещо и сте започнали да се трудите за него е достатъчно да потъркате коремчето на Буда 300 пъти мислейки за резултата и той ще ви се случи.

Основните значения на Смеещият се Буда или Щастливият Буда във Фън Шуй са – Богатство, Просперитет, Щастие (Късмет) и Здраве. В зависимост от вида на самият Буда той символизира различни добри неща.Има шест вида Буди – Китайската традиция повелява,че е символ на добър късмет човек да има всички 6 в дома си,но съвременните хора понякога избират само една фигурка взависимост от по-силните си нужди.

видовете Буда са

-Буда с перли в ръцете – символизира богат и разглезен живот пълен с лукс -Вариантите на тази статуетка са- перла само в едната ръка ако човек живее сам и перли в двете ръце ако дома е на влюбени или семейство.

-Буда с чадър или ветрило -символизира Благоденствие и Здраве

-Буда държащ буца оформено злато над главата си – символизира богатство и чест -особено подходящ вариант за поставяне в дома, където трябва да влиза това богатство

-Буда държащ буца злато в едната ръка и чувал в другата -символ отново на богатство ,но и на развитие-подходящ за кабинет и работно място там където парите трябва да „работят“

-Буда държащ злато в едната ръка и праскова или перла в другата -дълъг живот изпълнен с късмет и здраве

-Буда с чувал и вързопче – символизира доходна работа и много възможности-особено подходящ за хора които сами отговарят за бизнеса и парите си

Съществуват и много други разновидности Буда появили се с течение на времето като Буди подходящи за привличане на клиенти или Буди за пари от занаяти – без значение какъв е вашият Буда е важно да го поставите на паравилното място в дома или офиса или магазина си и редовно да му обръщате внимание-давайки му своята енергия той я умножава и ви носи късмет,обратно-ако го оставите да се затрупа с прах той като всички застояли предмети няма да е активен.Не забравяйте,че основния принцип на Фън Шуй е движение на енергията и развитие -всичко излишно и неизползвано от вас в дома или в живота ви спира положителната енергия ,улавя я „в капан“.

Буда може да бъде изработен от различни материали- бронз или смола-тогава е оцветен в златно,понеже самият цвят привлича парите, може да бъде изработен от различни полускъпоценни камъни, като тогава самия камък добавя значението си към късмета и му помага,може да бъде изработен от лава, дърво или метал -тогава се слага за коригиране на даден елемент ако другите са в превес над него ( Във Фън Шуй елементите са Дърво, Земя, Метал, Вода и Огън и е важно в дома ви те да са в хармония и да са подредени в подхранващ а не в унищоващ ред ) .

В заключение- изберете Буда или своя комплект Буди по свой вкус,спрямо вашият дом,нужните за корекция неща или това на което държите в живота си. Ако златният цвят не ви допада или не подхожда на дома ви прекрасен заместител е Нефрита който е камък на парите и късмета или сапунения камък, който носи здраве и успех. Важното е вашият Буда или Буди да са в хармония с вас и с обкръжението ви и да се радват на вашето внимание !!! Не забравяйте-съдбата на човека е на две нива-Небесно и земно -небесното определя нашите роднини, дом и наследство-това с което сме дарени или което ни е отнето по рождение-това не можем да променим, но Земното ниво е нашият живот, всичките ни успехи и стремежи-него ние променяме всеки ден с усилията ,късмета и желанието си-това ниво е подвластно на Фън Шуй. Много богати по рождение хора фалират и много бедни по произход хора се издигат -Живота е постоянна промяна и тя е в нашите ръце!

Лин Ри

Тук можете да разгледате и закупите: Фън Шуй Буди и Мъдреци

Тази статия е предоставена от https://www.charmyrose.com

Ще се радваме ако отделите миг, за да гласувате за нас с бутоните под и над тази статия и в края на страницата ни!

 

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*