Сватба в цвят-Лилаво –магията на Новото начало

Сватба в цвят-Лилаво –магията на Новото начало

За разлика от всички други нации в които лилавото е символ на достойнство,магия,власт ,ние българите страдаме от някакво суеверие,че лилавото е символ на разврата и затова е неподходящ цвят за сватба.

Да разгледаме обаче цвета от гледна точка на психологията.Според психолозите лилавото е предпочитан цвят от творческите натури .По-мечтателните предпочитат люляково лилаво,а по-крайните тъмно лила.

Според западните традиции лилавото е символ на висшата власт и духовност.

Ако разглеждаме лилавото като цвят то е баланса между топлото и страстно червено и студеното синьо.

Според астрологията сватба в лилаво е великолепна за страстните Скорпиони,авантюристичните Стрелци и Овните,които искат да направят впечатление.

 

Ако погледнем от гледната точка на дизайнерите лилавото кара бялото да изпъква перфектно и една зала решена в лилаво само ще подчертае красотата на булката и ще я накара да изпъкне-нещо,което няма как да се случи на фона на бледо розовото например…Лилавият цвят подчертава и отблясъците на кристалите и свещите,затова не е чудно ,че в Европа е един от най-предпочитаните цветове за сватбен интериор…

Децорация за зала от Сватбена агенция Enchanted Rose

Торта от RoseMartТорта от RoseMart
Ако помислим от гледна точка на младоженеца –лилавото е един страхотен цвят,защото представете си как вашата бъдеща половинка ще се чувства в зала в бонбонено розово с розово цвете на ревера си-не е лошо да се усещате като Барби,но как ли ще се чувства Кен???
Бутониера дизайн Rosie

Ако помислим за полускъпоценните камъни –лилав е Аметиста,който се смята за камък свързващ сродните души и носещ щастие, има лилави ахати,както и рядко срещаният аметрин.

Гривна Шаферка дизайнер Rosie

Сред цветята освен редките и много уникални лилави рози,имаме лилави орхидеи,божури,ириси,астри,люляк,делфиниум,флокс,руелия,ралица,
матиола,кобея, алисиум и стигнем до нежните пролетни теменужки и иглики,така че ако се насочите към лилав букет ще имате наистина шанс за уникален и неповторим букет.

Лилавото се комбинира добре с бялото и някои оттенъци на шампанското,комбинацията на тъмно лилаво със златно е драматична и много ефектна,светло лилавото се комбинира добре и с розовото,светло жълтото  и кремавото –изобщо комбинацията на лилаво с друг цвят е много удачна

RoseMart -бонбони подаръци за гости

И ако вече сте се замислили за сватба в лилаво –разгледайте и нашите предложения –може те да ви дадат идея …

Декорация за маса Enchanted Rose
Декорация за маса Enchanted RoseДекорация за маса Enchanted Rose
Декорация за сватба от Enchanted Rose
Декорация за сватба от Enchanted Rose

Подаръчета за гости Аметист

Статията е подготвена от Rosemary и Rosali McGhee специално  за Charmybride -моля не ползвайте този материал без разрешение или поне без да поставите отдолу източника му .

Снимките са предоставени от Rosie -дизайн на бижута

Enchanted Rose -Сватбена Агенция и Кетъринг

A Little Flower Girl -сватбени букети и декорации от цветя

RoseMart -Бутикови Сватбени торти и шоколадови трюфели

всички тези предложения може да закупите или поръчате на  http://charmybride.com/   или http://charmyrose.com/


Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*