Цветотерапия – Оранжево

Оранжев цвят

Оранжевият цвят се отнася до сакралната чакра, разположена в долната част на корема

Органите, към които тази чакра се отнася са матката, дебелото черво, простатата, яйчниците и тестисите. Ендокринните жлези, за които се отнася този цвят са половите жлези.

На психо-духовно ниво, тази чакра се отнася до самоуважението, чувството за собствената личност и достойнство. Това означава, че има възможност да се дава свободата да бъдем себе си и да спазват собствените си граници и изисквания, и по същия начин, като зачитането на границите на другите. Оранжевото е цветът на креативността и ние трябва да си позволяваме  време за творчество, което да е лично наше.

Свързани проблеми:

Някои от с проблемите, свързани със сакралната чакра са: ПМС, менструални проблеми, маточни фиброми, кисти на яйчниците, синдром на дразнимото черво, ендометриоза, заболявания на тестисите и простатата.

Положителни и отрицателни аспекти  на хората които предпочитат оранжево

Радостни

Самоуверени

Гордост

Ентусиазирани

Независими

Общителни

Конструктивни

Креативни

Отхвърлянето на този цвят е показател за:

униние

Хора със Зависимости

С Разрушителни нагласи

Необщителни

Трудност при взаимодействие с други

Използване в цветотерапията

Интересно е, че оранжевият е най-непопулярният цвят и свързаните с него и сакралната чакра въпроси изглежда са област, която хората намират най-трудна за работа, най-трудно признават проблемите си в тази област.

Но оранжево е полезен в много отношения. Той е топъл цвят, който стимулира и дава сила. Оранжевото е отличен цвят за творчество.

Оранжевото в дизайна

Използването на цветове в дома ни е начин за създаване на балансирана среда. Оранжевият е цветът на забавлението и общителността и може да бъде използван във зони предназначени за активност и творчески занимания. Не е подходящ за спални или зони за почивка.

Като комбинация от жълто и червено, оранжевото действа като антидепресант, повишава жизнената сила при тежко болни и продължително боледуване. Оранжевото повишава метаболизма и е много подходящо за кухни, трапезарии, приемни на болници, помещения за козметика, танцови студия, внася светлина в тесни и тъмни коридори.

В магията оранжевия цвят се ползва за пречистване, оздравяване, лечение на психични проблеми, излизане от тежки конфликти, възстановяване на силите, лечение на сексуални проблеми.

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*