Значение на слона във Фън Шуй

 

Кристално слончеСпоред китайските вярвания, слона е символ на мъдрост и сила, а пък според будизма е свещено животно. Буда често е изобразен седнал върху слон.

На китайски, думата „слон“ се пише и произнася по един и същи начин с думите за „знак“ и „неща, които предстоят“. Оттам те съчетават фигурката на слон с различни символи, което е едновременно игра на думи и начин да привлекат към живота си неща като щастие и благополучие. Например, каменна фигурка на животното представлява сила, а ако е изобразена и ваза, представлява мир (в китайския език, думата ‘ваза“ и „мир“ имат почти еднакво произношение). Символа на слон, носещ ваза на гърба си е бил използван по повод рождения ден на императора по време на династията Цин.

Друг често използван мотив е дете, което язди слон. На китайски, думата за „ездач на слон“ звучи почти еднакво с „щастлив“ и „успешен“.

Къде в дома си да поставим фигурка на слон?

Слоновете са добре познати в Китайската и Индийската култура като привличащи богатство и добър късмет. Във Фън Шуй, фигурката на слонче може да бъде използвана по много различни начини, в зависимост от какво е изработена и къде в дома или офиса е поставена. Въпреки, че някои Фън Шуй експерти твърдят, че те трябва да бъдат сложени в определени сектори и обърнати към определени посоки, можете да сте сигурни че няма проблем да ги поставите сочещи както извън, така и към дома. В зависимост, от това в коя стая са поставени и в коя посока,те имат различно значение.

Можете да поставите две фигурки на слон от двете страни на входната врата на вашия дом. Вярва се, че това носи добър късмет, сила и защита. Слончетата, така поставени, често се наричат „слоновете на многото благословения“. Според Фън Шуй ескпертите е най-добре хоботите им да сочат нагоре, тъй като това представлява победа, добър късмет и благополучие. Някои хора вярват, че ако сочат надолу това символизира дълголетие.

Смеещ се Буда, който язди слон е символ на щастието и благополучието в семейството. Такива фигурки се поставят на места в дома, където най-често се събира цялото семейство, например в хола.

Слонове с вдигнат хобот и изправени на задни крака представляват защита и сила. Такива статуетки се поставят на входа, като пазители.

Фигурките на майка и бебе слон символизират любовта и връзката между майка и дете, която ще бъде усилена от присъствието на такава статуетка.

Слон или двойка слонове постаеени в спалнята увеличава любовта и верността мержду двама човека. Тези от вас, които искат дете или още деца, могат да поставят такава статуетка в спалнята, както и до входа към нея и до леглото, сочеща към самата спалня.

Група от 7 фигурки могат да бъдат поставени в спалнята, като това представлява плодовидост, а числото седем във фън шуй символизира „деца“. Вярва се, че майката на Буда е сънувала бял слон, преди да забременее. Белият слон се води най-свещен и много хора го считат за бъдещето въплъщение на Буда.

Поставете статуетка в спалнята на детето си, върху неговото бюро или мястото, където пише домашните си. Това ще му донесе знания и академичен успех.

Можете да поставите слонче в стаята, в която тренирате, за да привлечете сила към себе си.

Поставяйки статуетка на маймуна върху слон или жаба върху слон в северния сектор, вие привличате стабилност в кариерата си.

Тук можете да разгледате: Фън Шуй слончета

Статията е преведена от материал на http://chinesehoroscop-e.com/

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*