Истинските факти за календара на маите част 2

Истинските факти за календара на маите част 2

Еволюцията на съзнанието според древните маи протича на цикли, които са 9 на брой. Всеки един цикъл се разделя на 13 части – 7 дни и 6 нощи ( седмият няма нощ, а времетраенето им не съвпада с нашето). Всяка част в цикъла бележи ново развитие /скок/ на съзнанието.

За онагледяване може да се предложи разликата между поколенията. Всяко следващо е по-бързо възприемчиво, обработва по-добре информацията и я прилага в живота по – ефективно. По същия начин става и развитието на разума между отделните „части” в цикъла. Друго важно е , че според календара във всеки цикъл през петият му ден става нещо много важно и добро, а на петата нощ – нещо лошо.

Всичко има съзнание! Ето и кратко описание на отделните цикли:

Цикъл 1 „Клетъчен” – започва преди 16,4 милиарда години със събитието, което науката нарича” Големия взрив” и е свързан с развитието на живота във вид на отделни клетки. Тогава се заражда основното съзнание на всичко и е наречено „Действие/Реакция”, което също е основен физичен закон. Всяка една от 13-те части на този цикъл е с продължителност от около 1,26 милиарда години. Всичко се развива много бавно. През петия „ден” се формира Слънчевата система, а през петата „нощ” е метеоритната бомбардировка върху всички планети и луни (нашата все още си пази белезите).

Цикъл 2 „Млекопитаещи” – започва преди 820 милиона години, бележи обединяването на отделните клетки в по-сложни организми и специализацията на отделните клетки в извършването на точно определена функция. Всяка една от 13-те части на цикъла има продължителност от около 63,4 милиона години. През петия „ден” живота еволюира и излиза извън водата на сушата, а през петата „нощ” 97% от живота на планетата е изтребен.

Цикъл 3 „ Семейство” – Започва преди 41 милиона години. Свързан е с обособяването на отделния индивид от общността. Тогава се появяват и маймуните. Съзнанието еволюира в „Стимул/ Индивидуален отговор” То звучи подобно на горното, но каква е разликата между тълпа и семейство? Индивидуалността! Разликата тук е огромна! Например, имали сте моменти, когато се чувствате наистина прекрасно да …бъдете себе си! Също сте имали моменти, когато сте се чувствали част от тълпата- когато сте на трибуните на спортно състезание или пък на опашка в магазина. Замислете се какво ви е било съзнанието в различните ситуации. Всяка една от 13-те части на цикъла е с продължителност от около 3, 2 милиона години. През петия „ден” животът отново еволюира на по-високо равнище, появява се цветното зрение., а през петата „нощ” все още не е ясно какво точно е станало.

Цикъл 4 „Племенен” – Започва преди 2 милиона години, когато за първи път се появява племето. Съзнанието еволюира в „ Прилики/Разлики”.

Докато през втория цикъл се развива мозъка,през третия той се разширява(увеличава), то в четвъртия цикъл се развива разума. Това да виждаме прилики и разлики, както и способността да вземаме решения относно различни неща, а не само възможността за реакция. Това е огромна стъпка напред в съзнанието. През петия”ден” човекът  открива огъня, а през петата „нощ”  е бил ледниковият период. Добре, че са имали огън…Съзнанието винаги ни „доставя” нужните неща, за да можем да продължим към следващата стъпка.

Цикъл 5 „ Културен” – Първият етап на развитие е започнал преди 102 хиляди години. Тогава все още сме живяли в пещерите, но за първи път се е появила културата. В началото на този цикъл сме започнали да си говорим един с друг. Съзнанието еволюира в „ Причини” . В миналия период съзнанието се научи да взима решения , а в този то започна да разбира и причините защо нещата такива, каквито са. През петия „ден” се появява изкуството, а през петата”нощ” то сякаш е на заден план. Било е тъмна ера за изкуството………………..

Следва продължение………………………….

Статията е подготвена от Insomnia -Готик Бижута http://sitekreator.bg/viking/main_page.html

За статията може да гласувате с бутончетата под нея,а за нас с бутоните под самата страница -Благодарим ви!

5/5 - (1 vote)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*