Какво не знаем за загадъчния камък Аквамарин

Изключително нежен, невероятно силен, Аквамарина е един от най-ефирните и елегантни камъни и едновременно с това един от най-пренебрегваните – може би защото Аквамарина „не се понася “ и не стои добре инкрустиран в злато… За сметка на това неговият скъпоценен вариант, инкрустиран в бяло злато или полускупоценният, вграден в сребро създават невероятно нежни и неустоимо романтични бижута…
Друг много неизвестен факт е, че Аквамарина има не по-малка сила да лекува щитовидната жлеза от кехлибара…


Ето ви някои научни факти, исторически данни и любопитни свойства на Аквамарина…

Аквамарин Be3Al2Si6O18 ИМЕ латински, “аква” – вода и “маре” – море.
ГЕОЛОЖКИ ДАННИ Цвят: от светлосин до зеленикаво морскосин. Прозрачен.
Твърдост: 7,5 – 8.5
ЗДРАВЕ За гърлената чакра, при ларингити и ангини.
Премахва напрежението на очите.

За облекчаване на стреса, при тежки депресии се пие вода, в която е престоял аквамарин.

Аквамарина повишава имунитета, подобрява функцията на червата, укрепва нервната система.
Една висулка или колие от Аквамарин помага за лечение на заболявания на щитовидната жлеза. Пръстени с Аквамарин лекуват кожни заболявания.
Като Обици, Камъка помага за облекчаване на главоболие, безсъние и успокояване на неразумни страхове.
АСТРОЛОГИЯ Рак, Риби, Скорпион, Водолей, Везни
АМУЛЕТ За моряците, при път по вода, носи късмет. Дава смелост и спокойствие. Срещу уроки при малки деца. За вдъхновение. Привлича късмета.

В древни времена, Аквамарина се е считал за един от най-мощните магически камъни, който може да разпръсне всяка негативност. Аквамарина е използван при производството на амулети, разкриващи вътрешният поглед, охлаждащи силата на лошите страсти и успокояващи бури и урагани. Този скъпоценен камък помага на собственика да разбере смисъла на мистериозните събития, дава му емоционално разбиране за заобикалящия ни свят, учи човек да насочи енергията от най-примитивните си желания за благото на човечеството.

Този скъпоценен камък може да се нарече съдия и учител на човека, защото е много мъдър и справедлив. Според легендите, Аквамарина са парчета от съкровищата на русалките и пазят при път по вода.

Голям амулет с Аквамарин
Аквамарина променя цвета си в зависимост от времето и настроението на собственика си. Може би затова в древността той е бил използван като барометър: ако един скъпоценен камък стане мътен, и зелен, това означава, че трябва да се очаква буря, когато като че изведнъж си промени цвета в ясно време, това означава, че собственикът е в лошо настроение.

Аквамарина е за хората, родени под знака на Риби, Скорпион и Рак. За Стрелец този скъпоценен камък ще доведе до някои проблеми и е абсолютно противопоказен за Близнаците. На другите зодии следва да се припомни, че Аквамарина не отговаря на изключително активните хора. Затова е противопоказно този камък да се носи  от хора, склонни към лъжи и измами – този скъпоценен камък не понася нечестност.

Tалисмани и амулети

Помага на оратори, водещи, писатели, моряци, комуникациите.
Страхотен камък за ваканции и пътешествия.


.
Като амулет „Аквамарин“ се препоръчва на моряци, пътешественици и хора, занимаващи се с научна работа. Можете много по-лесно да се откажете от тютюнопушенето, алкохола или да забравите завладяващите страхове с Аквамарин амулет.

Аквамарина е камъка на месец Март и се подарява при 19 година от брак или за 19 рожден ден.
Гърлена чакра – подпомага общуването, носи късмет и на певци и писатели, комбинира се добре с числото 1 и носи късмет на всички родени в дните 1, 11, както и в годините чиито общ сбор е 1.

Елемент Вода
В магията Аквамарина се ползва за изясняване на ситуации, гадаене, при водна и ангелска магия…

Ако вече сте запленени от магията на този камък, може да си изберете ваш аквамарин от тук: Бижута от Аквамарин

Ако тази статия ви е допаднала може да ни подкрепите като я споделите:

5/5 - (6 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

One thought on “Какво не знаем за загадъчния камък Аквамарин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*