Kenny Lübcke – Северният глас в рок музиката

Талантливият Кени Любке е направил своя пръв пробив в Датската Евровизия и оттогава той е участвал в много различни проекти с музиканти от цял свят.

Kenny Lubcke

Трудно може да объркате неговия мек и топъл глас с невероятни възможности с друг вокалист.
Преди да започна това интервю знаех за него, че е талантлив и амбициозен , но с течение на разговора открих и че е забавен , искрен и дрюжелюбен ,което за пореден път затвърди убеждението ми , че най- надарените хора са и много земни и интересни събеседници.
   – След като сте участвали в толкова много проекти като André Andersen, Narita, Torben Enevoldsen и други, защо не сте издали собствен албум?
Кени : Освен тези, които споменахте съм участвал в още два албума. През 1992, когато представях Дания на конкурса Евровизия, аз и партньорката ми издадохме албум, а после през 1998 и още един с квартет, който беше повече ориентиран вокално ориентиран.
Някои от песните и от двата албума са написани от мен.
Прави сте, че трябва да издам собствен албум, изцяло направен от мен. Повярвайте ми, в момента работя усилено точно върху това. Понастоящем, по-често се издават сингли отколкото албуми, тъй като почти няма останали звукозаписни компании, а заради това няма много пари, с които да се издаде албум. За момента имам два сингъла, които предполагам, че в крайна сметка ще включа в албума си.- Какво можете да ни кажете за квартета Кени Любке?
Кени : Квартета Кени Любке е акустичен проект, с който се събираме само за специални събития. Идеята е, че ние така да се каже свирим музиката на други хора, като я променяме малко и я интерпретираме по начина,по  който  ние я усещаме
– Върху какви проекти работите в момента?
Кени: През последната година, освен соло албума си работя и върху друг проект и се надявам той да е много успешен. В момента записвам китарите и вокалите за него, а след няколко месеца се надявам да намеря добър барабанист, който да ми помогне да го завършим.
Идеята ми е този път да издам пълен албум, с десет или дванайсет песни.- Планирате ли да участвате в някакви фестивали тази година?
Кени : Участвам единствено във фестивала „Copenhell“, защото е малък, уютен и освен, че съм изпълнител там мога да чуя най-различни страхотни групи. Също така е много близо до студиото ми.- Какво можете да ни кажете за работата си с André Andersen and Royal Hunt?
Кени: Запознах се с Андре когато наехме студиото му за да запишем демо с Narita и оттогава работим заедно.От години насам не сме спирали да работим заедно- даже и аз не знам вече колко албуми имаме заедно.Той е страхотен музикант и наистина харесвам да работя с него.
Тази седмица отивам на концерт на Royal Hunt в унгария. Ще е страхотно да ги видя отново.
– Какви мечти сте имали когато сте били дете? Някога представяли ли сте си, че ще станете страхотния музикант, който сте в момента?
Кени -Произлизам от семейство музиканти и общо взето не съм имал друг избор освен да се опитам да вървя по техните стъпки така да се каже.Прекарал съм целия си живот опитвайки да се подобря, като съм общувал с изключително добри музиканти, които са ме вдъхновявали винаги да давам само и единствено най-доброто от себе си.- Какво е вашето мнение и това на датчаните за сегашното положение на Европа и за бежанската криза?
Кени- Ситуацията е извън всякакъв контрол. Аз вярвам, че на хората трябва да им се помага, но оръжейната и петролната индустрия не позволяват това, защото явно това да се убиват невинни хора е страхотен бизнес.- Какво знаете за България?
Знам за България толкова, колкото знаят всички от западна Европа. Почти сте се възстановили от щетите, нанесени от миналото и в момента започвате ново начало и се стараете да правите бъдешето си такова, каквото вие го искате. Като останалите страни от източна Европа, вие имате хилядолетия вълнуваща история. Просто трябва да се изправите срещу старите начини на управление и да продължите напред.- Ако можете да пожелаете нещо на феновете си от България, какво би било то?
Кени: Мир, любов и много рок енд рол. Никога не спирайте да вярвате в тези три неща. В момента, света може да е в изключително лошо положение поради наличието на всякакви смешници, деспоти и хора като Доланд Тръмп, но имайте надежда, че нещата ще се оправят. Не можем да позволим на тези идиоти да спечелят.И понеже гласа на Кени Любке би ви казал много повече от думите ви предлагам да чуете песен в негово изпълнение тук :
А тийзър на новия му сингъл може да чуете в профила му в Soundcloud  https://soundcloud.com/kenny-l-bcke/tracks
4.5/5 - (2 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*