Опознай сърцето

Опознай сърцето

heart

„ Да накажем виновника за нашите страдания! Да отмъстим за раната!” – крещят Егото и Ума. Но ако някой умишлено ви спъне, вие падате, порязвате си коляното, а той се смее, ще изчезне ли раната, ако хукнете след него да му отмъщавате? Болката и обидата са факт, обаче са си ваши, единствено вие ги изпитвате, а не този, който ги е причинил.

Ако искате наистина да се излекувате, трябва да насочите вниманието си върху себе си. Знайте, че този, който ви е обидил, няма да се измъкне безнаказано все пак. За разлика от обществените закони, които често могат да бъдат заобиколени и могат и да се „прилагат”, Законите на Вселената просто ВЛИЯЯТ и няма същество, което да е извън влиянието на тези закони, които в някои отношения приличат на законите на физиката-напр. закона на гравитацията, който няма нищо общо с решенията на едно или друго човешко общество. В случая в сила влиза закона на Баланса, което някои свързват с определението „Карма”. Другият несъмнено ще изпита последствията от действията си, защото Вселената се стреми към Баланс във всяко нещо. С действието си срещу вас другият е започнал да „изпитва” поредния си „урок”. Кармата е съвкупността от уроци, които трябва да се изпитат, защото душите учат чрез опит, за да се издигнат до по-високите нива в еволюцията си. Кармата не е непременно негативно явление, а напротив – има и т.нар. „добра карма”, но кармата е ваше дело и тя влияе на доста неща в живота ви. Цялото Съществуване е опит.

 

И така, всичко, което трябва да направим, за да се излекуваме, е да се съсредоточим върху себе си. Не се страхувайте да се вгледате в собственото си сърце, без значение какво ще откриете там, раната понякога е чудовищна. Но най-трудното е да се изправиш срещу собствените си чудовища – твоите страхове, пуснали корени дълбоко в теб, наслоени от векове заблуди, предразсъдъци и болки. Готови ли сте да поемете по този път към бездната – пътят от Егото обратно към Сърцето. Бездната единствено може да ви изведе на пътя на изцелението, трябва да преминете през нея, за да се върнете нагоре към светлината на деня с излекувана рана.

 

Това пътуване ще ви промени завинаги. Вече няма да сте същите, Все още имате време да се откажете или да отложите пътуването, което е неизменно и закономерно завръщане към истинската ви същност, всеки изминава този път, когато е готов за това, защото това е Закономерност във Вселената. Тези, които се спират, може би имат още уроци за изпитване, а може би искат да останат известно време на повърхността върху „черупката”. Ако не желаете да тръгнете по този път, няма да ви упрекна за избора ви, всеки е свободен да избира пътя си. И всеки има право да ми повярва или да не ми повярва. Аз ви съветвам да четете всяка моя дума и да я подлагате на проверка чрез собствената си интуиция. Вашата интуиция ще ви подскаже каква е истината за всеки от вас, защото има много истини, които живеят в ЕДНА Универсална Истина и често различните частични истини се различават, както се различават житейските пътища на хората. Ако по време на четенето си изпитате неприятно чувство или напрежение, спрете и посветете времето си на друго занимание, това е сигнал от вашата интуиция, че написаното от мен не резонира с вашите „честоти” (вашата истина)в момента.

Ако статиите ми ви се сторят интересни и приятни, то тогава продължете да ги четете. Ще се постарая да оставя много въпроси с отворен отговор, за да можете да доизградите „картината” в съзнанието си така, както вие я възприемате. Това е така, защото ние заедно Творим реалността, в която искаме да съществуваме. Всеки влияе на другите, спомнете си за частицата и цялото от първата ми статия. Ние вече си взаимодействаме. И това е така просто, защото още четете това.

 

Да опознаеш собственото си сърце означава да се промениш завинаги, да осъзнаеш смисъла на Съществуването, кой си ти, да разбереш, че носиш в себе си огромна Сила и потенциал на Божествен Сътворец на собствената си реалност, на мечтите си за по-добро, Сила, от която се страхуват тези, които са те поробили и които те ограничават във всеки възможен аспект на понятието „ограничение”, да се събудиш за Реалността, да видиш себе си в другия и да осъзнаеш, че всички сме Деца на Един Създател и носим в себе си шаблоните на Създателя, който живее в сърцата ни, да, ние сме Едно от безбройните му проявления (не, оставете религиозните догми, тук не става въпрос за белобрад старец, който от време на време се сърди и наказва тези, които не са му угодни, тук става дума за СЪЗНАНИЕ, което Твори безкрайни възможности, а създаването резонира с любовта така, както разрушението резонира със страха), да научиш за истинската причина за раната, която всеки човек носи в сърцето си, която Егото скрива под ”черупката”. Тази рана не е от вчера, нито от преди година, тя е там от векове, историята и се измерва с хилядолетия.

 

Здравко Светославов – психолог

 

4.8/5 - (6 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*