Шоколад

Шоколадът е може би най-популярното лакомство по света.
Историята му започва в Централна Америка, където е бил разпространен като популярна напитка. Индианците – маи и ацтеки смилали плодовете на какаовото дърво и добавяли гореща вода и чили. Именно тази рецепта получава и испанския крал, когато конкистадорите се завръщат от завоеванията си.  Горещата напитка се превръща в държавна тайна и средство на дипломацията за дълги години. Едва през 19 век с поевтиняването на основните суровини шоколада става наистина широко разпространен. 
Има безброй видове шоколад, но основното разделение и на бутикови и масови видове. Масовите всички сме виждали в магазините. Бутиковите се произвеждат по старинни, често предавани през поколенията, рецепти. За тяхното приготвяне се използват специални сортове какао, които растат само в Ява и Тринидад. Най-добрите рецепти са френски с изцяло натурални съставки и истински подправки.
В България подобни лакомства произвеждат нашите партньори от шоколадов бутик “Rosemart”. Техните шоколадови бижута можете да намерите в интернет магазина http://www.charmyrose.com/.5/5 - (2 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*