За какво помага Зеления цвят в Цветотерапията и Магията

Пролетта -съживяването на природата,новото начало винаги идва с топлината на слънчевите лъчи и уникалните зелени тонове,които ни стоплят и развеселяват и показват края на студа и тъмнината -това е границата между стария и новия живот- Зеленото

Зеленият цвят е свързан със сърдечната чакра.
Органите, на които тази чакра се отнася са сърцето и гърдите.
Ендокринната жлеза, за която се отнася този цвят е тимуса.

Тази чакра е свързана с любовта (и към себе си), със способността да се дава и взема безусловно любов. Когато чакрата е балансирана ние сме в състояние да даваме тази любов, а също и да се обичаме и да се грижим за себе си.

Свързани проблеми

Някои проблемите свързани с тази чакра са – сърдечно-съдови заболявания, заболявания на имунната система, например, СПИН и ME (миалгия енцефаломиелит, понякога се нарича синдром на хронична умора или след вирусен синдром); други проблеми, свързани с имунната система и алергии, рак на гърдата..

Човек който приоритетно избира този цвят е

щедър – симпатизиращ – съчувстващ – разбиращ – хармонично – адаптивен –
практичен
Обратно,човек който не понася този цвят е – алчен безразличен ревнив скъперник собственически безрасъден

Използване в цветотерапията

Зеленото е балансиращ цвят, намиращ се в средата на видимия спектър. Трите по-високи цвята са известни като „студени“ цветове имат успокояващ ефект. Трите по-ниски цвята са „топли“ и имат стимулиращ ефект. Зеленото е баланса между тези две крайности.
Когато един терапевт приключва лечението с цветотерапия, той или тя използва зелен цвят като балансиращ.

Зеленото е цветът на равновесието и хармонията и може да бъде полезен в периоди на стрес. Ако някой е имал травма, зелена коприна увита около раменете може да има много терапевтичен ефект.

Използване в магията В магията Зеленото се ползва за привличане на пари,клиенти,новини,за успокояване,баланс и умиротворяване на страстите.
Зеленото се асоциира с деня сряда и Меркурий

Най-популярните зелени камъни са Изумруд, Нефрит, Малахит, Амазонит, Авантюрин, Ахат-зелените разновидности на тези камъни освен специфичните си свойства имат и общи като привличане на късмет, пари, предпазване на сърцето и успокояване….

В дизайна зеленото е цвят който успокоява атмосферата в едно помещение,създава уют и балансира. Подходящ цвят за спалня, детска стая, приемни на лекари, психолози, бани, сауни, спа-помещения

Според народните вярвания зелено на сватбата носи пари и силно начало на брака, така, че ако сте избрали зеленото за цвят на вашия празник може да разгледате покани, подаръци за гости, аксесоари за Булката и сватбени артикули в зелено тук: сватба, бал и кръщене в зелено

5/5 - (3 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*