Сватба в тъмно лилаво – магията на любовта

Всяка година въпреки препоръчваните цветове за сватби през сезона, лилавият цвят е бестселър в сватбените тържества. Да видим какво носи той като символика.

Вратовръзки, папийонки, бутониери, тиранти и аксесоари за младоженеца и шаферите в тъмно лилаво - Za-nego. com
Вратовръзки, папийонки, бутониери, тиранти и аксесоари за младоженеца и шаферите в тъмно лилаво – Za-nego. com

Ако разглеждаме лилавото като цвят то е баланса между топлото и страстно червено и студеното синьо.Според психолозите лилавото е предпочитан цвят от творческите натури .По-мечтателните предпочитат люляково лилаво,а по-крайните тъмно лила.

сватбени букети, кутии за пари, албуми, чаши и аксесоари в тъмно лилаво - Charmy Bride.com
сватбени букети, кутии за пари, албуми, чаши и аксесоари в тъмно лилаво – Charmy Bride.com

Ако погледнем от гледната точка на дизайнерите лилавото кара бялото да изпъква перфектно и една зала решена в лилаво само ще подчертае красотата на булката и ще я накара да изпъкне-нещо,което няма как да се случи на фона на бледо розовото например…Лилавият цвят подчертава и отблясъците на кристалите и свещите,затова не е чудно ,че в Европа е един от най-предпочитаните цветове за сватбен интериор…

От историческа гледна точка лилавото е било символ на кралската власт и висшето духовенство.

Дизайнерски корони и украси за коса за Булката и дамите в тъмно лилаво - RosesandCrystals. com
Дизайнерски корони и украси за коса за Булката и дамите в тъмно лилаво – RosesandCrystals. com

Според астрологията сватба в лилаво е великолепна за страстните Скорпиони,авантюристичните Стрелци и Овните,които искат да направят впечатление.

Ако помислим от гледна точка на младоженеца, кума и шаферите–лилавото е един страхотен цвят,защото представете си как ще се почувстват мъжете на сватбата в зала в бонбонено розово с розово цвете на ревера си-не е лошо да се усещате като Барби, но как ли ще се чувства Кен??? Затова лилавият цвят е по – удачен избор за празника.

Покани за сватба, за родители, кумове и шаферки и номера за маса от Pokanilux.com
Покани за сватба, за родители, кумове и шаферки и номера за маса от Pokanilux.com

Ако искате да зарадвате гостите си с подаръчета с полускъпоценни камъни за късмет лилав е Аметиста,който се смята за камък свързващ сродните души и носещ щастие, има лилави ахати,както и рядко срещаният аметрин

Ако помислим за букета и цветята на сватбата, освен разкошни варианти на изкуствени цветя и естествените предлагат много варианти за лилаво – освен редките и много уникални и скъпи лилави рози, имаме лилави орхидеи, божури, ириси, астри, люляк, делфиниум, флокс,
руелия,ралица,матиола,кобея, алисиум и стигнем до нежните пролетни теменужки и иглики,така че ако се насочите към лилавият цвят ще имате наистина шанс за уникален и неповторим букет.

Сватбени кутийки, бонбони и сувенири за гости в тъмно лилаво - CharmyBride.com
Сватбени кутийки, бонбони и сувенири за гости в тъмно лилаво – CharmyBride.com

От Дизайнерска гледна точка Лилавото се комбинира добре с бялото и някои оттенъци на шампанското,комбинацията на тъмно лилаво със златно е драматична и много ефектна, светло лилавото се комбинира добре и с розовото, светло жълтото и кремавото– изобщо комбинацията на лилаво с друг цвят е много удачна.

бижута за Кумата, шаферките и дамите - AbsoluteRose.com
бижута за Кумата, шаферките и дамите – AbsoluteRose.com

Ако вече сте избрали Лилавото за цвят на вашата сватба можете да разгледате много неща за сватбения ритуал, аксесоари, бижута и украси за коса за булката и дамите, вратовръзки, папийонки и бутониери за младоженеца и шаферите, покани и украси за маса, подаръчета за гостите, сватбени албуми и кутии за пари, букет за булка и много други неща в лилаво тук: сватба в лилаво

Статията е подготвена от Rosemary и Rosali McGhee специално за Charmybride -моля не ползвайте този материал без разрешение или поне без да поставите отдолу източника му.
Снимки и дизайнери на продуктите – Rosie Concept, Atelier Roses and Crystals
5/5 - (2 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*