Значението на цветята в сватбения ден – част 2 Карамфил

 Значението на цветята в сватбения ден – част 2 Карамфил

Значение: Очарование, елегантност и любов.

Цветове: различни

Употреба: букети, бутониери и аранжировки

Усещане: Много лек или никакъв аромат, в зависимост от сорта

Сезон: Целогодишно

Ценови обхват: Евтин

Латинското имe на карамфила се превежда като „цветето на любовта“ или „цветето на боговете“ и той е бил почитан от векове. Едно от най-старите култивирани цветя, карамфилът е ценен за накъдрения си вид, подобния на подправката със същото име аромат и дългия период на цъфтеж.

Историята на карамфила датира още от Древна Гърция и Древен Рим, когато е бил използван в изкуството и като декорация. Християните вярват, че първият карамфил разцъфтял на земята, когато Мария се разплакала за Исус, докато той носел кръста си. В онези ранни времена, карамфили били най-вече в прасковено и светло розово, но през годините палитрата се е разширила и вече се среща и в червено, жълто, бяло, лилаво, и дори зелено.

Значението на карамфила включва очарование, елегантност и любов. В зависимост от наличните цветове, могат да се съставят различни послания. Леко червените карамфили, например, често се използват за да покажат възхищение, докато тъмно червените изразяват по-силните чувства на любов и привързаност. Белите карамфили се свързват с чистота и късмет, а розовите често се дават като знак на благодарност.

Силните чувства, които тези цветя могат да изразят, са идеално допълнение към класическата им красота и дълготрайна свежест.

5/5 - (2 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*