10 факти за китайския зодиак

1. Китайския зодиак има 12 зодии- първата е „плъх“

Има 12 зодии в китайския зодиак, които за разлика от тези в западния, биват представлявани от 12 животни.  Точният им ред е: плъх, бик, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца, маймуна, петел, куче, глиган

2. Зодиака сформира повтарящ се цикъл

Зодиите в китайския зодиак образуват повтарящ се цикъл, който трае 12 години, като всяка от тях е представлявана от едно от дванайсетте животни. Например- 2017 е годината на петела, 2018 е годината на кучето

Годината, в която сте родени определя коя зодия сте. Например, ако сте родени по време на годината на петела, то тогава сте зодия петел.

3. Зодиакалната година не започва на 1-ви Януари.

Повечето хора вярват, че китаските зодиакални години започват на китайската нова година, което се пада между януари и февруари- първия ден от китайския лунен календар.

4. Година, която представлява вашата зодия не е късметлийска.

Тъй като всяка зодия се повтаря на 12 години, всеки ще премине през година, съотвестващата на неговата зодия когато е на 12, 24, 36 години. Вярва се, че такива години не са късметлийски.

Според китайските вярвания, най-добрия начин да избегнете лошия късмет е да носите червено- например червени гащи, червени чорапи, червени ластици за коса, гривни.

5. Всяка зодия е свързана с природен елемент

Според китайската астрология, всяка зодия е свързана с един от петте елемента (Злато, вода, дърво, земя и огън). Например, 2017 година е годината на огнения петел, а 2018 ще бъде година на дървеното куче. Всяка зодия има 5 типа и всеки елемент с дадена зодия се повтаря всеки 60 години.

6. Хората от всяка зодия имат определени черти на характера.

Годината, в която човек е роден определя неговата зодия, а това се счита като определящо неговия характер. Още от древността, хората са правили хороскопи според зодиите, опитвайки се да предскажат съдбата.

7. Зодиака може да бъде използван, за да се намери подходящ брачен партньор.

Повечето китайци вярват, че има различни степени на съвместимост между различните зодии. В древността, зодиите са се използвали като начин да се определи колко са съвместими двама души за брак или връзка.

Дори и в днешно време, много хора се водят по зодиакалната съвместимост преди да се отдадат на връзка.

8. „Каква зодия си?“ е добър начин да заговорите някого

Това да питате човек за неговата зодия е добър начин да започнете разговор. Така можете да намерите някой със зодия като вашата и да имате много общи теми.

9. Зодиака е бил използван, за да се познае времето.

В миналото, когато хората още нямали часовници, те използвали клони, за да обозначат часовете. С цел забавление и удобство, те използвали 12-те животни, за да познават времето. Всяка зодия представлявала два часа. Например, часовете на петела са от 17:00-19:00

10. Вашата зодия може да бъде същата като тази на майка ви

Тъй като 12-те зодии сформират повтарящ се 12 годишен цикъл е възможно да имате същата зодия като някой ваш роднина ако сте 12, 24, 36 години по-малки от тях.

Ако искате да привлечете късмет и благополучие към живота си, едно от нещата, които можете да направите е да поставите подходяща фън Шуй фигурка или статуетка в дома или офиса си. Тук можете да разгледате предложения: Фън Шуй талисмани и амулети за 2022 – годината на водния тигър

5/5 - (6 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*