10 Поверия за сватбения ден

Някога чудили ли сте се защо булката носи воал или пък защо на сватбата трябва да има нещо старо, нещо ново и нещо назаем?
Специално за вас събрахме най-честите и изненадващи сватбени суеверия и традиции и причините за тях.

Нещо старо, нещо ново , нещо назаем и нещо синьо

Вероятно всички сме чували за това поверие, но какво значи то наистина? Носенето на „нещо старо“ символизира миналото на булката, а пък това да се носи „нещо ново“ представлява нейното щастливо бъдеще с половинката си.
Счита се, че булката трябва да вземе назаем нещо от жена, която е щастливо омъжена, за да може и бъдещето на младоженците да е щастливо.А синия цвят пази булката от лош късмет …

Classy-Look-10

Булката трябва да носи воал

Този обичай произхожда от римската традиция булката да се закрива с було докато ходи по пътеката, за да се скрие от зли духове, които ревнуват от щастието и.

Младоженците не бива да се виждат преди сватбата

Поверието, че булката и младоженеца не бива да се виждат преди сватбената церемония, датира още от времето на уредените бракове.
Тогава хората са вярвали, че това младоженците да се срещнат преди церемонията може да ги накара да размислят и да решат, че не искат да се женят.
Въпреки това, по наше време огромна част от двойките всъщност предпочитат да се видят и даже да си направят красива фотосесия преди да започне церемонията.

Дъждът на сватбения ден е на хубаво

В някои култури, дъждът на сватбения ден символизира плодородие и пречистване. Ако по време на церемонията завали провивен дъжд, младоженците могат да очакват да им се роди дъщеричка след девет месеца.

Ножовете като сватбен подарък

Според традицията, ножът символизира несполучлива връзка и се счита за лош късмет ако някой ви направи такъв подарък на сватбения ви ден.
Ако случайно ви подарят нож, дайте стотинка на човека. По този начин ще излезе, че е покупка, а не подарък.

Младоженеца трябва да пренесе булката през прага на новия им дом

Това поверие произхожда от средновековна Европа, когато хората вярвали, че петите на булката са уязвими за зли духове. Поради тази причина е прието, че младоженеца трябва да пренесе булката през прага на вратата, за да може тя да не стъпва на земята.

Паяк на сватбената ви рокля

Това да намерите животинче с осем малки крачета на сватбената ви рокля може да изглежда като кошмар, но според стара Английска традиция, това да намерите паяк на роклята си е изключително добра поличба.

Използването на новата си фамилия преди сватбата

Някои хора смятат, че не е добре булката да изписва новата си фамилия преди сватбения ден, защото така се предизвиква съдбата и сватбата може да не се състои.

Чупенето на стъкло

В Италия, много младоженци чупят чаша или ваза на сватбата си, и то с всичка сила. Традицията гласи, че на колкото парченца се потроши съда, толкова щастливи години ще изживее заедно двойката.

Плакането на сватбения ден

Счита се, че е на добър късмет булката да плаче на сватбата си, защото е символ на това, че е изплакала всичките си сълзи и няма да плаче по време на брака си.
Затова ако ви се плаче, плачете. Просто си сложете водоустойчива спирала

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*