Амулетите

 

Амулетите

Още от древността хората използват различни амулети за да се предпазят от злите сили, да запазят добрия си късмет и да привлекат боговете на своя страна.

Първоначално за амулети и талисмани се използвали неща от природата  – странни клончета, парченца от камъни… Най-често това били полускъпоценни камъни, чието действие било известно още в онези древни времена.

Постепенно с развитието на цивилизацията, като амулети започнали да се употребяват и плочки и листчета с изписани върху тях  писмена.

Съвременните амулети са често комбинация от всички известни ни видове. В зависимост от предназначението си амулетите могат да са кръгли, квадратни, многоъгълни…Важно е и времето на изработка – за да действа, амулетът трябва да е направен в подходящ ден от седмицата и в подходящата лунна фаза.

Начините на носене са различни – като колие, висулка, която може да се зашие в дрехата до в стилни орнаменти, които не само да предпазват жилището ви и да ви носят мир и хармония, но ида украсят дома ви.Тук ще ви запознаваме с амулети от различни култури и с различно предназначение.

Статията е подготвена от Дарра Арт –

http://www.charmyrose.com/Galerija-Darra-ArtSuveniriplastiki-c-29_163.html?osCsid=f0c3f51c3bbaf5a970b44af49e452be4

Амулети изработени от естествени камъни може да намерите тук

http://www.charmyrose.com/Amuleti-Amuleti-angelski-runi-c-26_66_239.html?osCsid=f0c3f51c3bbaf5a970b44af49e452be4

5/5 - (1 vote)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*