Наргилето

Пушили ли сте наргиле? Може би сте от хората, които подведени от омразата си към цигарите твърдо отказват всякакви покани да опитат.

Има много спорове къде точно е измислено наргилето, но едно е сигурно – то се е превърнало в символ на особен начин на живот. Пушенето на наргиле изисква време за за  да можете да се насладите на удоволствието, което включва и подготовката на самия процес.

Наргилетата са няколко вида, като разликата е както в броя на частите – най малко четири, така и в начина на изработка. Най-простите модели можете да носите със себе си, но има и огромни за няколко души.

Тютюнът за наргилетата не е сух, във вид на ситно нарязани листа, а сочен, често пъти дори мокър. Асортимент от вкусове и аромати е невероятно широк – плодове, подправки, шоколад, дъвка. По-опитните пушачи си съставят собствени смески.

За разлика от цигарите и пурите, при наргилето димът преминава през течност и така се филтрира катрана,който всъщност съсипва белият дроб.В тютюневите смески за наргиле има никотин който успокоява пушачите,но има вариант и за хора които не понасят никотина-за тях има обикновенни смески на базата само на плодове,билки и аромати-така всички могат да изпитата насладата без задължително да ползват тютюн.

Другият безспорен плюс на наргилето е,че за разлика от дима на цигарите който е доста неприятен за околните от наргилето излиза ароматизиран дим който освежава стаята с невероятен аромат. Вместо вода в стъкленицата може да се налее вино, сок, нарязани сочни плодове, лед, чай или дори мляко. Изобщо комбинациите са безкрайно много. Отделно от всичко поднасянето на наргиле може да внесе свежа нотка в един купон или парти.

Защо не опитате?

Наргилета,аксесоари за тях и тютюни може да намерите тук

http://www.charmyrose.com/Nargileta-Tutuni-c-24.html?osCsid=f0c3f51c3bbaf5a970b44af49e452be4

4.5/5 - (4 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*