Интервю с Fiona Creaby от Fallen Arise

На 13.10.16 в София се състоя концерт на Serenity, за който ще разкажем в друга статия, а сега ще ви запознаем с една близка до нас група а именно гръцката Fallen Arise. И по-специално с тяхната вокалистка Fiona Creaby, която въпреки късния час и умората след концерта отдели време, за да отговори на нашите въпроси. Но първо да кажем няколко думи за групата- Fallen Arise са основани през 2009 г. в Атина, Гърция. Членовете на групата са:
Fiona Creaby- Вокали
Vlassis K. – Мъжки вокали
Gus Dibelas- Клавир
Rudy R. Rallis – Бас китара
Frangiskos K. – Китара
Thanos Dimitrogiannis – Барабани
Впечатлението от тяхната музика е за масивен и прецизен звук, заразителни мелодии, характерен мъжки вокал, много премерени китарни рифове и на фона на това красив и плътен женски глас. Именно с тази талантлива дама ще ви запознаем сега. Fiona Creaby в миналото е пяла за Liquid Sky и Shadowplay, като в момента е вокалистка на Apparition и вече на Fallen Arise.Fiona Creaby от Fallen Arise
Самата Фиона е освен талантлива и много артистична, с чаровна усмивка и невероятно ярко присъствие, търпелива и с излъчване на истинска звезда. Но въпреки таланта и, когато вземаш интервю от нея оставаш с впечатлението, че говориш с приятел.

Не е ли малко трудно да пееш едновременно в две групи- Apparition и Fallen Arise?

Apparition е английска група, докато Fallen Arise е гръцка. Заради това се налага доста често да пътувам и почти не остава време да репетирам. Всъщност съм с Fallen Arise само от месец и все още уча всичките текстове, пея на повечето концерти без почти никаква репетиция, тъй като с тях съм реперитала само няколко пъти. Свиквам и с това, че преди пях соло, а сега пея с вокалист,

Парчетата на Apparition са по-мелодични, докато тези на Fallen Arise са по-тежки и тъмни.

Честно казано, мениджъра и всички в групата са ужасно мили. Като семейство са ми и много ми харесва да съм с тях.

Как намираш Българската публика в сравнение с тази от другите държави?

Всяка държава си има собствена култура. В някои държави публиката седи мирна през повечето от времето и само пляска след песните, докато в България всички се забавляват, подкскачат и им личи, че се радват. Атмосферата е наистина страхотна.

С коя друга вокалистка би направила дует ако имаш възможност?

Много са, но мисля, че ако трябва да избера, бих направила дует с Floor Jansen, вокалистката на Nightwish. Харесва ми силата на гласа и.

Ако трябва да опиешеш перфектния ден, как би изглеждал той?

Би започнал с това да поспя до много късно на легло с големи и меки възглавници, без да навивам аларма и да мисля кога трябва да стана. Най-вероятно го казвам, защото не успявам да спя много тези дни. После да похапна страхотна храна, да си пусна някое парче и да репетирам. След това да пея на концерт и след него да се запознавам с най-различни хора.

Ако можеш да отидеш на концерта на която и да е група, коя би избрала?Определено бих отишла на концерт на Куин и Фреди Меркюри, ако все още беше жив.

И така завършваме интервюто с надеждата, че е я видим пак на българска сцена през лятото когато отново ще можем да чуем Fallen Arise в София. На тези които са пропуснали този концерт определено препоръчваме да отделят време за следващия. Информация за събитията около Fallen Arise може да намерите на официалния им сайт http://www.fallenarisemusic.com/ , както и на тяхната Facebook страница-  https://www.facebook.com/fallenarise/ . Повече за Fiona Creaby може да намерите тук – https://www.facebook.com/fionacreabyvocalist/

Искаме да изразим огромната си благодарност към мениджъра на Fallen Arise, Dimitris Kazantzis, който ни осигури това интервю. Благодарим на групата за страхотния концерт и се надяваме да ги видим отново в София !

4.7/5 - (4 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*