Лотосите във фън шуй

Кристален лотос- CharmyRose

Лотосът, наричан от китайците „Lian Hua“, е свързан със здравето, хармонията, мира и чистотата. Според Фън Шуй експертите, това цвете заменя негативната енергия с положителна и чисти ума от отрицателни мисли. Лотосът пуска корените си дълбоко в калта, а на повърхостта цъфти с изящни цветове. Точно затова той символира и преодоляването на трудности в живота. В природата, малки рибки се крият под листата му и по този начин той ги защитава. Рибите представляват изобилие и оттам идва вярването, че лотоса пази богатството на човек. Той има голямо значение в китайския фолклор. В даоизма, Ho Hsien Ku, една от осемте безсмъртни, която символизира брак и късмет в любовта, винаги носи лотос със себе си. В Будизма лотоса също е високопочитан- представлява прелест, нежност, аромат и чистота и е наричан „Райското цвете“.

Комплект за пари и късмет- свещник цитрин и кристален лотус
Комплект за пари и късмет- свещник цитрин и кристален лотус

Във Фън Шуй, кристалния лотос е много полезен в смисъла, че излъчва положителна енергия и подновява и заздравява семейни връзки. Свързан е с елемента земя и поставен в дом, той го пречиства от лоша енергия, което прави хората в него по-спокойни и им позволява да следват мечтите си. Не забравяйте, че е важно от време на време да „презареждате“ лотоса. Това може да се направи като го поставите върху осветена стъклена маса или на пряка слънчева светлина.

Ето и няколко съвета как най-добре да се възползвате от силата на кристалния лотос:

1.

Ако търсите любов или искате да съживите връзка или брак ви препоръчваме да сложите лотоса в югозападния сектор на хола, коридора или спалнята. Още по-ефективен ще е ако го поставите на някаква въртяща се повърхност, защото така ще разпръсква късмет с любовта и положителна енергия навсякъде. Това кара партньора ви да е по-лоялен и символизира любов, която никога не може да бъде угасена.

2.

Помислете къде най-често в дома се карате с вашия партньор или семейство и поставете лотоса точно там. Това ще накара половинката или роднините ви да са по-спокойни и натрупаният бяс и стрес ще бъдат заменени с щастие и положително Чи.

3.

Поставете кристалния лотос в хола си, точно под прозореца или достатъчно близо до него, че да бъде на пряка слънчева светлина. Той ще я поеме и ще отрази цветовете на дъгата. Вярва се, че това е пречистваща „Ян“ енергия, която ще премахне лошото от стаята и ще привлече много късмет.

4.

Ако искате да привлечете късмет с парите, поставете кристалния лотос в хола, коридора или офиса си. Освен, че подпомага увеличаването на доходите, енергията която излъчва ви кара да сте по-постоянни в това да гоните целите си.

5.

Според Фън Шуй, всеки има определени сектори и посоки, които са късметлийски за него. Това се определя от индивидуалното „Гуа число“ на човека. Поставяйки лотос в правилната посока според вашето число, вие привличате късмет в любовта и позволявате на вашата коронна чакра да привлече правилния за вас партньор.

6.

Поставен в правилната за вас Ба Гуа зона, лотоса заличава лоши емоции от минали връзки, увеличава самочувствието, изобретателността и способността да изразявате себе си. Ако не сте убедени коя е правилната Ба Гуа зона, дръжте лотоса в спалнята си, по възможност на пряка слънчева светлина, или просто в някоя стаята, където прекарвате повечето от вашето време.

Истината е, че лотоса е достатъчно силен, че да може всеки да се възползва от него, без значение колко е запознат с Фън Шуй. Това го прави не само уникално и полезно допълнение към всеки дом, но и идеален подарък.

Можете да разгледате и закупите кристални лотоси тук: Фън шуй кристални лотоси 

Ако искате да подпомогнете свойството на лотоса да ви помага да преодолявате трудности, можете да го поръчате в комплект със статуетка на Ганеша- Бога, който отстранява всички препятствия

Статуетка на бог Ганеша в комплект с кристален лотос- CharmyRose

 

 

4.8/5 - (6 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

2 thoughts on “Лотосите във фън шуй

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*