Изкуството на стъклото – малко история за Мурано

Стъкло Мурано

Самият остров е приказно красиво кътче и все по-търсена туристическа дестинация

Остров Мурано е един от големите острови на венецианския залив. Известен е най-вече заради производството на цветно стъкло. За да запази тайните на цветното стъкло и да се отърве от постоянните пожари, венецианският градски съвет пренася всички работилници на остров Мурано. Там производителите на стъкло се радвали на нечувани свободи и привилегии, но уви, нямали право да напускат острова. Технологията и до днес се предава от поколение на поколение, а изкуството им винаги е било символ на лукс и изящество.

Днес в Мурано се произвеждат множество най-разнообразни предмети – мебели, сервизи, огледала, предмети на изкуството и елитна бижутерия.

Особено актуалните за сезона медальони от венецианско стъкло ще ви дадат възможност да се докоснете до работата на тези великолепни майстори.

В Мурано работят едни от най-елитните интериорни дизайнери, а Италия е световно призната школа в тази област – полилеи, огледала, всякакви украси, създават приказна атмосфера и в най-студеното и консервативно пространство – насладете се на тези красиви съкровища!

Изящен полилей от стъкло Мурано

Малка пластика

Стъклена Скулптура

Великолепен полилей

Луксозни полилеи и лампиони Мурано

И коледната елха в Мурано е от стъкло

Дизайнерите на Мурано мислят и за банята ви…

Статията е подготвена от Darra Art за онлайн магазин CharmyRose.com

5/5 - (1 vote)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*