Как се прави тест за алергия към боя за коса?

Планирате да боядисате косата си, но се притеснявате да не получите алергична реакция?

Важно е да направите тест за алергия към боята за коса, преди да използвате всеки нов продукт. В тази публикация ще ви запознаем с всичко, което трябва да знаете за това как да направите тест за алергия към боя за коса.

Какво представлява теста за алергия към боя за коса?

Много от стандартните бои за коса съдържат различни химикали, които могат да предизвикат кожни раздразнения или алергии при някои хора. Алергичната реакция може да доведе до сърбеж, зачервяване, подуване, обриви и други симптоми. Ето защо винаги се препоръчва всеки, който обмисля да боядиса косата си, първо да си направи прост тест за алергия преди това.

Как да направим тест за алергия към боята за коса у дома?

Извършването на теста у дома е бързо и лесно:

  1. Почистете кожата си със сапун и вода.
  2. Смесете боята.
  3. Нанесете малки количества от сместа зад ухото или вътрешната част на лакътя
  4. Оставете я там за 24 до 48 часа, без да я отмивате.
  5. Ако през този период почувствате сърбеж или парене на мястото, където е нанесена сместа – незабавно измийте със студена вода.

Ако след 24-48 часа няма признаци на дразнене, то употребата на тази конкретна марка вероятно няма да причини никакви проблеми, когато се използва според инструкциите, дадени от производителя.

Защо да изберете безамонячна боя за коса на водна основа

Въпреки че извършването на теста за алергия е от съществено значение, независимо дали се използват бои за коса без амоняк или не – нашата гама от бои предлага дълготрайни резултати без компромиси – ярки цветове, формулирани без амоняк, което ги прави по-безопасни от традиционните формули на амонячна основа. Изберете от нашата огромна селекция от цветове и изпитайте сами разликата!

Извършването на тест за алергия към боя за коса преди боядисване на косата е важно за вашия скалп и за здравето ви като цяло. Следвайте тези прости стъпки, за да сте сигурни, че можете безопасно да се наслаждавате на красив, ярък цвят без нежелани реакции!
А когато дойде време да изберете качествена боя за коса, изберете формули на водна основа без амоняк като нашата.

За да разгледате и закупите безамонячни бои за коса, моля натиснете тук: Професионални безамонячни бои за коса на водна основа

 

5/5 - (1 vote)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*