Какво не знаем за магическия камък Аметист

Аметистът в историята и езотериката

Древните народи високо ценели аметиста заради неговите магични свойства. Малко известен е факта, че името идва от гръцката дума „аметистос“,  което значи неопиянен. Владетелите и богатите хора пиели от чаши аметист, защото се вярвало, че той променя цвета си при допир с отрова, а и че помага да не страдаш от лоши последствия ако се напиеш.

Полускъпоценен камък аметист от charmyrose.com
Полускъпоценен камък аметист от charmyrose.com

Езотериката използва аметиста за предпазване от лоши очи, вредни хора и влияния. Гадателите го предпочитат, защото той засилва способността да виждаме в бъдещето и помага да се свържем с висшите сили.

Традиции, свързани с аметиста

Влюбените си подарявали бижута с аметист за да свържат душите си, а неомъжените момичета го ползвали в магия за да срещнат сродната си душа.
Аметиста помага да оключим блокираните си сили и да осъзнаем житейския си път и кармичните уроци, които трябва да преодолеем.
Според древните традиции се е давала вода, в която е бил потопен аметист на хора, за да преодолеят своите страхове и да пречистят организма си. Слага се до леглото на бебета и деца за спокоен сън.

Естествен нешлифован аметист- charmyrose.com
Естествен нешлифован аметист- charmyrose.com

Ако в даден момент от живота си усетите, че бижутата и камъните Аметист ви привличат, това означава безспорно, че имате гадателски способности, които не сте развили.
Фън шуй – аметист или сувенири от него в дома предпазват от негативна енергия. Добри места за поставяне са спалнята, входната врата, коридора и в общо помещение като дневната стая.
Счита се, че притежателите на бижу с аметист имат повече късмет и усещат кога ще спечелят.

Древните са свързвали Аметиста с бог Юпитер и затова най – добрия ден да купите или пречистите своя камък е четвъртък. Можете да използвате и деня четвъртък, за да отправите молитва към Сахиел – архангела, който покровителства Юпитер.

Разгледайте тук: руни и ангелски руни
Будистите ценят аметиста като камък за медитация и духовно просветление.
Аметистът е най-силният камък за активиране на коронната чакра.
Ако наистина харесвате аметист или имате нужда от този вълшебен камък, може да разгледате нашите предложения: бижута, сувенири и подаръци от аметист

4.7/5 - (11 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*