Сватба в цвят – Зелена Свежест

Сватба в цвят – Зелена Свежест

Сватба в цвят зелено - Charmy Bride.com
Сватба в цвят зелено – Charmy Bride.com

Свързваме зеления цвят с новото начало на пролетта, свежеста и първия полъх на топлите ветрове след зимата. В този аспект сватба в зелен цвят определено е много символична и подходяща.

Малко хора обаче знаят,че зеления цвят освен релакс,начало и свежест привлича и пари.

Все пак зелено е едно много общо понятия и има много разновидности на които може да се спрете.

 

Цвят Лайм –или жълто-зелено –този цвят символизира сливането на жизненост,енергия,свежест .

Великолепна е комбинацията му със слоновата кост и шампанското,но ако сте се спряла на снежно бяла рокля е добре в букета и аксесоарите си да комбинирате този цвят и със тъмно зелено.

 

Като цветя Жълто-зеленото дава много малък избор- освен много рядък вид орхидея и няколко вида иглики и зелени растения този цвят не се намира в други цветя по нашите географски ширини, което обаче не е трагично – можете да комбинирате бели цветя с зеленина в този цвят, да ги комбинирате с камъни или панделки в цвета или просто основата на букета да е от цвета. Ако сте се спрели на комбинация от изкуствени цветя избора ви става неограничен.За декорация на масите и залата може да си позволите даже закачливи декорации от лимони и лайм- освен,че са странни и нетрадиционни те са и издръжливи и ще останат свежи до края на тържеството ви.

За подаръци освен,че всякакви опаковки в този цвят са подходящи можете да се насочите и към много редкия камък зелен цитрин за подарък на гостите ви.

 

Цвят маслина – пак жълто-зелен оттенък,но комбиниран с охра-охрата освен значенията изброени по-горе дава и баланс и хармония ,което прави цвета великолепен за сватби на по-улегнали двойки,които са наясно с целите и приоритетите си.

Цвета освен със шампанско, слонова кост си хармонира и великолепно със златно,което пък прави комбинацията неустоимо разкошно-елегантна без да залита в изцяло златна претенциозност.

Този цвят е характерен за някои видове нефрит и много редкия оливин,така че можете да се спрете на бижута или подаръчета за гостите в този цвят.

Като цветя този цвят може да бъде намерен в отново в Орхидеи, иглики, както и в огромен избор от зеленина. Отново ви съветваме да комбинирате букета си с бели цветя,като в украсата  могат да бъдат прибавени и перли и златни панделки.

Като декорация на маса и зала отново идва възможноста за комбинация със тъмно зелено и златно .

 

Цвят Резеда- нежна комбинация от зелено и бяло,който великолепно подчертава младоста и нежноста.Много подходящ за млади двойки ,този цвят особено отива на нежни булки. Тук цвета си хармонира със снежно бяла рокля и стои някак изкуствено при рокля слонова кост или шампанско.

В букети панделки и декорации с този цвят стоят много нежно с момини сълзи, бели рози, лалета и всякакви пролетни цветя.Много красива е комбинацията на резеда и сребро.

Като декорации на маса и зала е добре да се комбинира с бяло,а не слонова кост като покривки и калъфи за столове и може да се дообогати със сребро.

 

Маслено зелено- един пастелен цвят с много уверено и ненатрапчиво излъчване  подходящ за творчески ориентирани двойки.

Според психолозите този цвят е любим на уравновесените хора с богата фантазия и творчески потенциал. В този ред на мисли ,ако сте избрали този цвят вие вече сте преценили,че си хармонира великолепно със снежно бяло и тъмно сребро  и едва ли имате нужда от странични насоки. И все пак- внимавайте,защото ако прекалите с акцентите в този цвят може да притъпите празничното излъчване на събитието и да му придадете по-скоро усещането за закуска в провинцията…

Но пък защо не? Ако сте решили това и сте фен на изобразителното изкуство можете да вмъкнете в декорациите или украсата някоя имресионистична творба.

 

Тъмно-зелено. Един наистина много смел избор на цвят. Ако сте се спрели на него сте рядка комбинация от устрем и баланс . Тъмно зеленото хармонира и с шампанско и с бяло и със слонова кост. Комбинацията му с допълнителни нотки злато или сребро би го напраила не само дръзко,но и много разкошно.

Като зеленина на букета избора е огромен, като цветя можете да комбинирате с бели цветя ако роклята ви е бяла или със жълти,оранжеви цветя ако роклята ви е с цвят шампанско.

В декорациите на залата и масата може да се ориентирате към елегантни украси с комбинация със сребро или злато или по- еколкогично ориентирани декорации като живи цветя в саксийки или кактусчета или соколентни растения.Ако сте се насочили към”Еко” сватбената тема може да я продължите с подаръчета за гостите в еко стил – семенца на цветя за засаждане, мини растения или нещо друго,което да подтикне гостите ви да се замислят на тази тема. Ако все пак сте се насочили към елегантния стил можете да поднесете подаръчета от нефрит, авантюрин или друг тъмно зелен полускъпоценен камък, бели шоколадови подаръци украсени с тъмно зелено също са добър избор,както и класическата комбинация от мента и тъмен шоколад…Разбира се може просто да опаковате сувенирчета в тъмно-зелени кутийки и с това да приспособите подаръчетата си с цветната тема.

Като покани ако сте се ориентирали към елегантния стил ви препоръчваме официални покани от първокласен картон в комбинация със сатенани панделки или защо не декорирани с дантела.Ако сте фенове на Еко темата може да се насочите към по-непретенциозните версии-папирус,който даже може да комбинирете с канап или кори от канела…

 

Тревисто зелено- безспорно свеж цвят, който е любим на жизнерадостни и открити личности.Ако сте избрали този цвят за сватбена тема вие сте от малкото усмихнати хора,които осветяват ежедневието ни. Цвета хармонира добре и с бяло и със слонова кост,но комбинацията на този непретенциозен цвят със златно например е непрепоръчителна.

Като цветя можете да комбинирате всички видове цветя,така че избора е абсолютно свободен .

Като декорации за маса и зала всякакъв избор на зелени растения е уместен,нужно е само да се убедите,че ще издържат достатъчно дълго време свежи…

Като подаръци отново еко-подаръците като мини растения,семена, колекции чай опаковани в свежи торбички или кутийки са много уместни. Ако пък сте по-традиционни има много богат избор на полускъпоценни камъни в този цвят – амазонит, авантюрин, нефрит, ахат…

И така –ако сте се ориентирали към какъвто и да е оттенък на зеленото вие сте уверени в себе си и доста слабо се влияете от мнението на околните.С тази тема вашият брак ще привлече към вас благополучие и енергия,както и хармония,които са основни съставни части на всеки брак..

Цвета е особено подходящ за зимни бракове,когато напомня за коледната тема и за пролетни сватби в които хармонира със сезона.Зеления цвят е характерен за планетата меркурий,така че е особено подходящ за родените под знака на Близнаците и Девата,както и за Телците и Везните ,понеже е втория благоприятен цвят на планетата Венера .

 

Статията е подготвена за вас от Rosemary  и Rosali Mc Ghee специално за сватбения магазин  Charmy Bride .Моля,споменавайте източника ако копирате статията на други места.

Много варианти за украси,подаръци и торти и аксесоари в зелено може да разгледате или закупите  на  http://charmybride.com/ – най-големия сватбен магазин. Магазина се обновява ежедневно и нашите дизайнери винаги са готови да проектират и произведат нещо по изцяло ваша идея,така че можете да търсите винаги нашите съвети и идеи.

 

Статията е специално за Стефи,която е специална за нас!!!!

5/5 - (3 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

One thought on “Сватба в цвят – Зелена Свежест

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*