Воалът – Приказната Нотка на сватбената рокля

Воалът – Приказната Нотка на сватбената рокля

Нужен ли е воал,не е ли отживелица ,може ли воалът да бъде модерен и актуален? Това са често задавани въпроси

Дали е нужен-едва ли…Но много малко сватбени аксесоари са нужни.От друга страна именно аксесоарите правят от жената булка и от обикновенното парти сватбено тържество…

Историята на воала по нашите земи тръгва от обичая булката да е със закрито лице за да може в момента на сватбата тя истински да се разкрие на младоженеца…Този обичай разбира се е отдавна забравен,но загадъчната нотка,която спуснатия пред лицето воал придава на бъдещата булка е безспорен…

Този и други воали може да разгледате и закупите тук:

булчински воали

В представите на по-романтичните дами воала е нещо огромно,което се носи от дечица-това поставя булката в положението на един вид кралска особа със собствена свита- да си припомним воала от сватбата на Принцеса Даяна.Този тип влачещи се по земята воали обаче са много непрактични и са загубили своето очарование в днешни времена.

Като дължина воалите могат да са дълги -почти до края на роклята ,по-къси -до средата на гърба или да се превърнат в съвсем къси воалетки за по-класическите булки.

сватбени воали

Като вид могат да са двойни(едната част покрива лицето ) или единични.Съвременните иновации в бижутерията и стайлинга на коси дават различни възможности -част от воала да се прикрие между кичури,воала да се прикрепи на коронка,да се изработи с кристали или да се вгради в изкуствени цветя.понякога воала е просто парче дантела или тюл,което доукрасява голямото изкуствено или естествено цвете в косата на булката.

Ако сте романтична,но и практична можете да се спрете на воал който лесно се слага и маха,за да можете да се освободите от него когато сватбеното тържество се разгорещи .

С какво трябва да се съобразите при избора на воал? Безспорно първият фактор е желаната от вас прическа -обсъдете с фризьора си как се виждате в най-важният за вас ден,той ще ви насочи каква прическа би била актуална и подходяща за вашият тип лице -оттам вече може да се спрете на типа воал и закрепване,които се вписват в тази прическа…

Вторият важен фактор е роклята-воалът е не само част от косата ви,той е аксесоар към роклята и е нужно да се вписва в нейният стил и модел…Не забравяйте да сравните цвета на воала и на роклята-бялото има много оттенъци и е добре да сравните двата цвята,за да не останете неприятно изненадани от разликата.

Третият акцент е букета -ако букета ви е обшит с нежна дантела,ако във него са вплетени кристали или перли  можете да проявите въображение и да пренесете тези красиви акценти и във воала си.

Четвърто и не маловажно нещо са бижутата-по-специално обеците и колието -те заедно с воала ще обграждат лицето ви и ще създадат рамката му-добре е да са в един стил и да не са прекалени -ако имате дълги обици от кристали например е добре да няма кристали поне по тази част на воала ви,която ще е отстрани на лицето ви….

В заключение- воала от най-дългия му приказен вариант до малката воалетка в стил 60 -те години е нежен и красив акцент към вашата сватбена рокля -ако сте романтична или драматична той ще ви донесе усещането за това,че в този ден вие сте кралицата на бала и най-специалната жена на света. Но е важно той да бъде внимателно подбран и да е част от общата ви визия….

Казват,че е важно жената да си остане малко загадъчна през всичките години брачен живот…Ако това е така,то воала е едно добро начало!!!!

Статията е подготвена и предоставена от   http://charmybride.com/

-най-големият електронен сватбен магазин.Моля при копиране на този материал споменавайте източника му. Ако сте харесали статията може да гласувате за нас с бутончетата в края на страницата!

5/5 - (4 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*