Класическата музика и метъла

Социологическо проучване, проведено през 2008 г. в Америка показва сходство в психологически аспект на хората, харесващи класическата музика с феновете на хеви метъла. Това се дължи на любовта на двата типа фенове към ГРАНДИОЗНОТО и към голямата, крещяща, драматична музика. Според изследователите, въпреки възрастовата разлика между двата типа фенове, това е един и същ психологически тип персоналност.   Не случайно Вагнер е споменаван като баща на метъла.

Метълът е класическа музика

Самите създатели на хеви метъла имат класическа школовка, задълбочено и ентусиазирано са изпълнявали класическа музика в ученическите си години. Метълът може да бъде наречен дете на класическата музика и джаз блуса. Веднъж оформил се като жанр към края на 60-те и началото на 70-те години на 20ти век, той започва да включва елементи от културите на различните народи по света. В обхвата на тази музика навлизат философия, история, метафизика, политика, религия, окултизъм, всички аспекти на обществото и неговото битие.

Класиката в метъла

Много метъл групи са силно повлияни от класическата музика. Един често използван вариант е класическото интро в песните, симфоничните оркестри, оперно пеене, използване на класически музикални инструменти. В резултат романтиката на класи-ческата епоха се съчетава с модерната романтика в различните стилове на метъл изкуството.

Статията е подготвена от Insomnia – Готик Бижута

5/5 - (2 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*