Обсидиан – магически свойства и значение

Обсидианът е камъка на истината, защитата и честността. Събужда вътрешното „аз“ на човек и му дава силата да намери своите скрити умения и пази от всякакви лоши енергии.
Той е вулканично стъкло, образувано при рязкото изстиване на
вулканичен материал, което води до кристализация.

Подхощящ е най-вече за зодиите Везни, Стрелец и Водолей, но всяка друга зодия може да се възползва от силата му. Подвластен е на планетата Сатурн.

 

Дървото на живота с Обсидиан за Защита на дома и офиса
Дървото на живота с Обсидиан за Защита на дома и офиса

Това и други бижута от обсидиан може да разгледате тук: Бижута от обсидиан

В миналото са се изработвали от него много силни защитни амулети и талисмани, защото се е смятало, че пази от всяка отрицателна енергия- това включва както и чисто физически злополуки, така и магии, проклятия, лоши очи.
Вярвало се е и че подсилва интуицията и дава сподобността на този, който го носи да предвижда бъдещи събития.

Във фън шуй, обсидиана се нарича „закрилник“ точно заради сподобността му да блокира лоша енергия и да заземява тази на човека, който го носи. Разрушава лошата енергия, която поема и това го прави подходящ да пречистите себе си от стрес, гняв, или даже да подобрите здравето си.

Носейки обсидиан вие се предпазвате и от болести, защото най-често те се предизвикват от натрупването на лоша енергия в тялото. Помага и при нарушения в кръвообращението, нормализира кръвното налягане и успокоява болки в гърба и костната и мускулна система. Ако боледувате в момента, носенето на камъка е възможно да помогне на тялото да се възстанови, като пречи на болестта да се развива.

Според древна легенда, който сънува обсидиан, без значение от цвета му, скоро ще излезе от трудния и мрачен период, в който се намира и съдбата ще му се усмихне.

Ако усещате застояване в живота си, че не се развивате достатъчно бързо, то тогава обсидиана е идеален камък за вас, независимо коя зодия сте. Повърхността му е гладка и отразява, камъка е като огледало, в което можете да се вгледате и да видите собствените си грешки и как да ги поправите, кое във вашия характер ви пречи да се развивате и как да го преодолеете.

Оргонит пирамида за защита размер XL
Оргонит пирамида за защита размер XL

 

Обсидианът ни помага да се развиваме и ни подкрепя докато го правим. Понякога може да ни покаже истини, които не ни се иска да видим, но това е част от развитието ни като хора. В същото време този уникален камък лекува душата ни и затова е полезен за регресии на минали животи и заличаването на лоши емоции и травми, останали от тогава.
Той освен всичко ни свързва с центъра на земята, през нашата коренна чакра.
Не забравяйте, че за да се възползвате максимално от свойствата камък е нужно той да се допира директно до вашата кожа, за да може да работи съвместно енергията на тялото ви.
Идеални бижута за тази цел можете да намерите тук: Бижута от обсидиан

Обсидиана е камък, който можете да на носите и по време на ретрограден Сатурн. Тук можете да научите повече: Ретрограден Сатурн

 

5/5 - (2 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*