Полускъпоценни камъни за баланс на първа чакра

Полускъпоценни камъни за баланс на първа чакра

Нашите тела са направени от електромагнитна енергия, която понякога наричаме аурата. Потока на тази енергия оказва влияние върху състоянието ни. Чакрите са отговорни за управлението и разпределението на тази енергия в тялото ни.

Има седем главни чакри, разположени са от  основата на гръбначния стълб до върха на главата и всяка чакра е отговорна за разпределянето на енергията на различни органи, нерви и мускули.

200534943-001

Всяка чакра вибрира с различна честота. Когато всяка от чакрите вибрира в съвършена честота, тялото излъчва перфектно здраве, емоциите са балансирани и ние изпитваме на дълбоко чувство на мир.

Въпреки това, ако водим нездравословен начин на живот, нашите чакри може да започнат да вибрират с по ниска честота или още по-лошо, да блокират. Това нарушава енергийния поток в тялото ни и ние или ставаме жертва на болести, чувстваме се зле или губим емоционално равновесие.

За активиране, ребалансиране  или повишаване на енергията на различните чакри се използват различни кристали, цветове  и полускъпоценни камъни.

 

Първа чакра:

200534945-001

Базова / коренната чакра. Muladhara

Местоположение: зад пубисната кост.

Функция: заземяващ енергиен център, държим краката си здраво стъпили на земята, това е чакрата отговаряща за връзката ни с реалноста, държи ни фокусирани върху физически и творчески въпроси.

Физически:ръководи репродуктивните органи и сексуална жизненост.

Симптомите на блокиране: проблеми с бедрата, краката, долната част на гърба и половите органи.

Психически симптоми на блокиране на първа чакра- прекален страх за оцеляването и финансовото ни състояние, прекален интерес към секса или обратното- дълги периоди на въздържание или нежелание за секс, проблеми с концентрацията,често забравяне, усещането,че околните не ни разбират, несправяне с нормални ежедневни задачи, стрес, бавна мисъл, нелогична мисъл….

ЦВЕТОВЕ: червено, кафяво и черно

Елемент: Земя.

Аромати и билки – червен и черен пипер, роза, божур.

 

Цветът на камъка е ключът към лечебните му свойства. В зависимост от цвета си, всеки камък работи най добре с определена чакра. По долу са изброени някои от камъните, които могат да се използват на всяка чакра.

Камъни за Първа чакра

1-ва чакра: червен яспис, гранат, оникс, рубини, обсидиан, Червено тигрово око, опушен кварц – морион, черен турмалин и хематит.

Комплект бижута за първа чакра- Charmyrose.com
Комплект бижута за първа чакра- Charmyrose.com

 

 

Как мога да разбера дали моите чакри са балансирани?

Сувенир за баланс на първа чакра Charmyrose.com
Сувенир за баланс на първа чакра Charmyrose.com

 

Повечето от нас имат една или повече дисбалансирани чакри във всеки един момент. В действителност едва доловими разлики могат да бъдат причинени от характерни за самите нас  индивидуални черти без да има наличие на проблем. Въпреки това е добре да наблюдаваме себе си, защото всички  по-очевидни дисбаланси или блокиране може да имат огромен ефект върху нашето физическо и психическо благополучие.Първоначално дисбаланса може да се прояви в незначителни симптоми- леко дразнене,парене или болка,но ако задълбочим проблема си тялото ни ще ни “подсети” за него с доста по-сериозно заболяване.

Сувенир за баланс на първа чакра Charmyrose.com
Сувенир за баланс на първа чакра Charmyrose.com

Физически белези: Понякога самото тяло ще ни даде улики : болки в гърлото могат да бъдат индикация, че 5-та чакра (гърло) се нуждае от балансиране, главоболие може да намеква, че ние трябва да работим на нашата 6-та (третото око) чакра и така нататък. Хроничните ни болести пък трябва да ни накарат да се замислим какви вредни модели на поведение са ни подтикнали към тях.

Авторски Комплект бижута за първа чакра- Charmyrose.com
Авторски Комплект бижута за първа чакра- Charmyrose.com

Поведенчески улики: Те се установяват по-трудно ,защото ние често не си даваме сметка за усещанията си,но все пак – какво изпитвате  често страх, липса на увереност или самочувствие?Това трябва да ви насочи към  Работа с третата си чакра (слънчев сплит). Смятате ли, че имате сексуални отношения, но не може да се свържете на емоционално ниво? Може да се наложи да се съсредоточите върху 1-ва (базисна) и 4-та (сърдечна) чакра. Ако се чувствате твърде откъснати и неразбрани и отдалечавате от „реалния свят“, може да се наложи да потърсите проблема си във  вашата 1-ва чакра .Това са само насоки,но търсейки в себе си ще откриете,че физическите и емоционалните ви проблеми често се припокриват.

Авторски Комплект бижута за първа чакра- Charmyrose.com
Авторски Комплект бижута за първа чакра- Charmyrose.com

 

Как се използват камъните за баланс на чакрите?

Може да носите даден камък от който имате нужда на бижу, да зареждате с него вода- в чаша вода пускате камък , оставяте го да престои 2 часа и пиете водата, може да масажирате дадената чакра с камък, да легнете и да разположите камъните върху съответните чакри, да сложите камъка на работното си място и често да се концентрирате върху него- изобщо ползването на камъните за баланс на вашите чакри е многостранно и зависи изцяло от стила на живота ви и вашите предпочитания.

Сувенир за баланс на първа чакра Charmyrose.com
Сувенир за баланс на първа чакра Charmyrose.com

Какво трябва да знаете?

Преди да ползвате даден камък за зареждане на вода се убедете,че той не е изкуствено колоризиран.

Добре е да купувате камъни от коректни търговци,които посочват дали даден камък е допълнително обработван и с какво.

Ако искате да носите бижу с даден камък то ще има ефект ако камъка се допира до кожата ви.

Комплект за баланс на първа чакра Charmyrose.com
Комплект за баланс на първа чакра Charmyrose.com

За по-голям ефект може да комбинирате няколко камъка, които действат на една и съща чакра. Можете да комбинирате действието на камъка с носене на дрехи в даден цвят или ползването на масла или аромати които подпомагат функцията на дадена чакра.

Всеки камък има свой специфичен начин на действие върху даден проблем.

Сувенир за баланс на първа чакра Charmyrose.com
Сувенир за баланс на първа чакра Charmyrose.com

(Вижте тук: Фън шуй дръвчета от полускъпоценни камъни)

Добре е след използване да оставите камъните на слънце, върху морска сол или под течаща вода, за да се заредят отново.

Ако даден камък просто се загуби някъде може би нямате в момента нужда от него,затова го оставете – нищо чудно да го откриете случайно след време,когато ще имате нужда от него отново…

Започнахме тази тема благодарение на въпросите на нашата приятелка Диди , на която благодарим за идеята. Надяваме се да бъдем полезни не само на нея,но и на доста други хора объркани от разнопосочната информация на тази тема.

Уникални бижута за чакрите може да обсъдите и да си поръчате  в https://www.charmyrose.com/otkriy-svoya-kamak

Статията е написана от Rosie и Darra специално за този сайт.

5/5 - (4 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

3 thoughts on “Полускъпоценни камъни за баланс на първа чакра

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*