Ревю на новия албум на Fallen Arise – Enigma

Когато става въпрос за гръцка музика метъл феновете у нас обикновено реагират зле, защото я свързват с популярната музика за маса.

Но има една група, която има качествата да се нареди до групи като Nightwish и Delain, и това е бандата „Fallen Arise“, които са гостували у нас. Ако сте фенове на елегантните мелодии, тежкия звук, дет вокали комбинирани с красив женски глас, тогава си струва да чуете техния последен албум „Enigma“.

Нов албум на Fallen Arise - Enigma
Нов албум на Fallen Arise – Enigma

Едноименната песен „Enigma“ е безспорен хит със запомняща се мелодия, след нея идва доста по – тежката като звук Reborn, която в началото започва с безспорно тежък ритъм, след който мелодията се развива обръщайки елегантно нежния женски глас на вокалистката Fiona Creaby и после се втвърдява, за да изпъкнат дет вокалите на Vlasis Katsaounis.

Следващата песен Forsaken е едновременно нежна и носталгична и завладява с красив припев и запомняща се мелодия.

Баладата Horizon е способна да накара всички любители на рок балади – лирична и перфектна от първия до последния такт тя е нещо в което лесно ще се влюбите. Лично за мен солото на китариста Giacomo Paradiso в песента The Storm Inside е истинска наслада.

Целият албум е една интересна приказка, която ни пренася с всяка песен в различно настроение и ни кара да мечтаем, да се усмихваме или просто да усетим ритъма. И като споменах ритъм е време да отбележа, че басиста Paul Kull Culley и барабаниста Marios K са невероятно добър екип и създават перфектна основа на целия албум. Пианиста Gus Dibelas е последната съставка без която албума нямаше да звучи толкова завършено и елегантно.

С други думи – надявам се световната метъл сцена да открие това скрито гръцко бижу наречено „Fallen Arise“ и да започнем да ги виждаме по големите фестивали защото те определено го заслужават. Ако ви е нужна малко романтика и емоция, „Enigma“ е наличен за слушане и сваляне на този линк.

Лично благодаря на техния мениджър Dimitris Kazantzis за възможността да направим интервютата ни с Fiona Creaby и Vlasis Katsaounis. Надявам се след отпадането на ограниченията да видим „Fallen Arise“ отново на българска сцена.

Тук можете да чуете новия им албум: https://smarturl.it/enigmafallenarise

Rate this post
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*