В очакване на Хелоуин

Много митове и суеверия има около Хелоуин. Според някои,  това е една западна традиция,  далечна на нашия народ, която не трябва да почитаме.

Дали обаче това е така. В самата си същност, Хелоуин е празник на мъртвите – той идва от древната келтска традиция да се почитат мъртвите предци, да се сбогуваме с топлината на лятото и спокойствието на есента и да се приготвим за зимата. Да се вгледаме в себе си и да си простим страшните,  и не чак толкова страшни тайни, които ни мъчат.

Върху този древен празник църквата е направила празника Задушница, който има същия смисъл и значение. Тази година, разминаването между Хелоуин и Архангеловата задушница, например, е само 4 дни. Тогава защо да не направим за децата си един весел празник с лакомства и не им разкажем за техните предци – за традициите в семейството?

 Но без значение, дали ще приемете Хелоуин като празник,  или като традиция, или просто като възможност да се преобразите с костюм, нищо не пречи да си издълбаем Хелоуинска тиква, да запалим в нея свещ и аромата и светлинката да ни подготвят за дългите зимни вечери.

Предлагаме ви нашата галерия с идеи за вашата лична украса за Хелоуин…

 

5/5 - (2 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*