Ингви Малмстийн

Роден в Швеция през 1963г. Изключително вдъхновяващ китарист и композитор, известен като създател на нео-класическия метъл. Силно влияние върху него и решението му да се посвети на китарата има Джими Хендрикс. В тийнейджърските си години е въодушевен от творчеството на Николо Паганини, оказал му най-голямо влияние в областта на класическата музика. Това необичайна за времето си смесено рок-класическо влияние оформя оригиналният стил на един класик в метъла, основал цяло направление в жанра, което днес процъфтява в творчеството на доста групи от Скандинавската школа.
През 1984 година печели награда Грами за най-добър рок инструментал, след като е издал първия си соло албум „Rising Force”. През 1985 издава албумa “ Marching out”.
Третият албум “Thrilogy”излиза една година по-късно с участието на Марк Боулс

След сериозен пътен инцидент, прекарана вследствие кома и смъртта на майка му, Ингви, верен на любовта си към китарата, издава четвърти албум “ Odyssey” през 1988г. Този албум е приветстван възторжено от феновете и се превръща в най-популярния му албум.

Заедно с Ранди Роудс Ингви Малмстийн е признат новатор с голям принос за еволюцията на съвременната китара, с влияние от класическите техники. Ингви вдъхновява цяло ново поколение музиканти. В края на 1988 производителят на китари Фендър Стратокастър пуска специална серия китари с подписа на Ингви Малмстийн.

http://www.yngwiemalmsteen.com/

5/5 - (3 votes)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*