Как да бъдем успешни в Годината на Дракона – част 1

Водният дракон балансира енергиите в дома
Водният дракон балансира енергиите в дома

Личността на Дракона

Драконът е създание от митове и легенди. Символ на добър късмет и знак на интензивна енергия, на Изток Драконът се счита за божествен звяр – точно обратното на злонамереното чудовище, което западняците считат за необходимо да намерят и убият.

В източната философия, Драконът се смята за носител на добър късмет и майстор на властта. Следователно, хората, родени в годината на Дракона трябва да бъдат почитани и уважавани.

Години на Дракона

1904 * 1916 * 1928 * 1940 * 1952 * 1964 * 1976 * 1988 * 2000*2012

Пета в цикъла, годината на Дракона следва Заека и се повтаря на всеки дванадесет години. Китайската Нова година не се отбелязва на определена дата, така че е важно да проверите календара, за да намерите точната дата, на която годината на Дракона всъщност започва.

Знакът на Дракона

Драконите са свободните духове на зодиака. Подчинението е тяхното проклятие. Правилата и разпоредбите са направени за други хора, ограниченията направо издухват творческата им искра и те направо угасват. Те трябва да са свободни и необвързани. Драконите са красиви създания, колоритни и пищни. Общителен сноп от енергия, изключително надарени и напълно неудържими, Драконите правят всичко в голям мащаб – големи идеи, щедри жестове, екстремни амбиции. Въпреки това, поведението им е естествено и не цели да привлича внимание. Тъй като те са уверени, решителни и не се плашат от предизвикателствата, почти неизбежно успяват. Драконите обикновено достигат върха.

При все това, те трябва да познават природата си. Твърде многото ентусиазъм може да ги остави уморени и незадоволени. Въпреки, че са готови да помогнат винаги, когато е необходимо, тяхната гордост често може да ги спира да приемат същия вид помощ от другите.

Щедрата им природа привлича много приятели, но те могат да си останат дълбоко самотни в сърцето си. Независимостта на Дракона може да означава, че той или тя няма нужда за близки връзки с други хора.

Монетите с дракони носят късмет с парите
Монетите с дракони носят късмет с парите

Този продукт може да закупите от
https://www.charmyrose.com/fan-shuy-za-doma-i-ofisa/fan-shuy-kambanki-i-moneti/fan-shuy-moneti/fan-shuy-moneta-za-privlichane-na-pari-golyama-4-sm-diametar

Факти за Дракон

Драконът е пети по ред в зодиака
Китайско име   произнася се лонг,  означава и късмет
Час от деня – 7am-8: 59 ч.
Месец  – април
Западно съответствие – Овен

Характеристики

* Иновативни
* Предприемчиви
* Гъвкави
* Самоуверени
* Смели
* Страстни
* Надути
* Нетактични
* критични
* Неочаквани
* Избухливи

Елементи
Характеристиките на Знака на Дракона са променят от един от петте китайски елемента – Метал, Вода, Дърво, Огън и Земя, които се повтарят в 5-годишен цикъл, съчетаващ се с характеристиките на оригиналния 12-годишен.

Метален Дракон

1940 г. и 2000 г.

Правдиви до крайност, смели и непреклонни, Металните Дракони имат сила, подобна на драконов огън. Металните Дракони успяват чрез решителност. Те са могъщи и уважат хората, които стоят до тях. В смутни времена, тези Дракони събират велики съюзници, но се превръщат в свирепи съперници. Meталните Дракони често може да потиснат другите с мощната си личност. Те търсят действие, но за да се получат нещата, трябва да вярват в каузата, за която работят. Металните Дракони обичат да са лидери и наистина карат останалите да искат да ги следват. Но дори ако не привлекат подкрепа, те ще се борят сами.

Този дракон се слага в дома,за да привлече благополучие
Този дракон се слага в дома,за да привлече благополучие

Този сувенир може да закупите на https://www.charmyrose.com/fan-shuy-za-doma-i-ofisa/fan-shuy-statuetki/fan-shuy-drakoni-i-kostenurki/fan-shuy-drakon-za-zdrave-i-pari-malak

Воден Дракон

1952 г. и 2012 г.

Водата има успокояващ ефект върху безстрашния темперамент на Дракона. Тя му позволява да пренасочи ентусиазма си, и го прави по-възприемчив към околните. Тези дракони са по-добре подготвени да отстъпят и да направят преоценка на ситуацията, защото те разбират изкуството на търпението и не желаят светлината на прожекторите като другите Дракони. Ето защо, те взимат интелигентни решения и могат да се види очи в очи с други хора. Въпреки това, техните действия могат да се объркат, ако те не се правят изследвания и ако те не завършват един проект преди да започне друг.

Дървен Дракон

1904 и 1964 г.

Дървото променя и носи креативност на Дракона. Любопитни и либерални, дървените Дракони обожават да говорят за оригинални идеи и са отворени към други гледни точки. Те са иновативни, с практично въображение и ценят изкуството във всяка от неговите форми. Общо взето са по-малко претенциозни в сравнение с другите дракони, дървените Дракони имат способността да се погаждат с други хора. Те притежават най-важното за изграждането на проспериращ и щастлив живот за себе си. И все пак, дървените Дракони са прями и на моменти малко нахални в желанието си да са винаги първи, дори и при спор с приятели.

Огнен Дракон

1916 г. и 1976 г.

Огненият Дракон е мощна сила, с която трябва да се съобразяваме. Това е двоен Дракон!

Огненият Дракон може да премине от пълно спокойствие до готов да избухне пожар за секунди. По някакъв начин Огнените Дракони са най-лошия враг за самите себе си. Те не да се преборят с чувството, че са ценни и всезнаещи.

Когато са прави, тяхната страст и жизненост са плюс, и въпреки че ценят обективността, когато преценяват, не винаги взимат най-доброто решение, и понякога могат да и скочат към грешно заключение. Освен това страдат от безразсъдство и бърз темперамент. И все пак, когато овладеят своите темперамент, емоции, и конкурентен дух, те оказват покоряващо влияние върху хората.

Земен Дракон

1928 г. и 1988 г.

Земните Дракони стават ней-големите мениджъри, защото са практични, уравновесени и да демонстрират организационни умения. Въпреки че изпитват нужда да командват и впечатляват, те са любезни, привлекателни и благосклонни. В сравнение с другите Дракони, Земните са най-малко склонни да бълват огън при всяко раздразнение. Те ще работят усърдно, за да постигнат целите си в живота. Елементът Земя добавя голяма порция самоконтрол към характера на Дракона и обикновено Земният Дракон постига уважението, което той или тя желае. Тези Дракони вземат живота и романтичните си отговорности доста сериозно.

Здраве

Драконите поемат вълнуващи рискове и са като свещ, която гори от двата края, така че те са късметлии, ако са благословени с добро здраве. Въпреки че са от най-сърдечните животински знаци, те могат да страдат от лошо здраве в резултат на стрес. Симптомите им често са предизвикани от емоционални изблици и може да варират от напрегнато главоболие до депресия, хипертония. Драконите могат да преодолеят тези проблеми, като поддържат хладнокръвие и се придържат към рутината в ежедневния си живот, и прилагат упражнения като йога или таекуондо които не само поддържат тонуса на тялото но и успокояват ума и духа.

Кристалните дракони привличат късмета
Кристалните дракони привличат късмета

 

Домът на дракона

Драконите не са най-големите домошари в зодиака и са по доволни повече ако излизат, отколкото ако са вкъщи. Въпреки това, с тяхното въображение и артистизъм, те биха се насладили да декорират дома си,  или всяко друго място, където биха могли да изразят своята екстравагантност. Домът на дракона трябва да бъде голям и величествен като личността му и да предоставя достатъчно пространство за огнения му темперамент или емоционалните му изригвания.

Снимките и продуктите за тази статия са ни предоставени от http://charmyrose.com/ .От тези магазини можете да закупите тези и подобни сувенири и да получите информация къде в дома си да ги разположите.

5/5 - (1 vote)
Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*