Тайнствената сила на Ахата

Още от древни времена хората са ценили и ползвали ахата като символ на здраве, изобилие и плодородие.
Той е разновидност на халцедона, минерал от семейството на Кварца и най-често се среща във вулканични скали.

В миналото, моряците са го носели със себе си на път, за да ги пази от бури и гръмотевици, а майките са го подарявали на децата си, за да ги пази от вреда и да им носи късмет.

Metal Dragon
Това и други бижута от мъхов ахат може да разгледате тук: Бижута от мъхов ахат

Много лечители са ползвали този камък в своите практики, защото са вярвали, че им дава силата да излекуват човешкия организъм от почти всяка болест. От него са се изработвали много силни лечебни амулети.

Смята се, че ахата помага при заболявания на сърцето, безсъние, възпаления, инфекции, гастрит, понижава високата температура, подобрява кръвообращението, подсилва имунната система и държан до сърцето го пречиства  от лоша енергия, което дава на човек да обича по-силно.

Ако се чувствате депресирани, стресирани, несигурни, притеснени или се възстановявате от болест или пристрастяване, това да сте в контакт с този камък е страхотен начин да възстановите вашия енергиен баланс. Камъка уравновесява енергията на човек и помага за концентрация, постоянство и издръжливост- това  го прави подходящ ако тренирате или сте на диета.

Мъховият ахат е свързан с планетата Меркурий и сърдечната чакра и е особено подходящ за хора зодия Телец и Близнаци. Във фън шуй, той представлява елемента Дърво- това е енергията на растежа, развитието, новото начало, грижата и здравето. Помага ни да се чувстваме жизнени и привлича изобилие към живота ни.

Blue Rose kolie i grivna
Това и други бижута от мъхов ахат може да разгледате тук: Бижута мъхов ахат

Мъховият ахат, освен че е полезен за здравето, е и камък на изобилието. Вярва се, че заровен в саксия или градина прави растенията по-здрави и плодородни.
Камъка е много подходящ за хора, които работят с пари, имоти или имат свои собствен бизнес. Независимо от професията ви, той ще ви донесе късмет в работата.
Можете да се възполвате от свойството му да носи изобилие, като го поставите на работното си място- на бюрото, на което работите или близо до финансови документи, или най-лесно и ефективно, просто да носите бижу от камъка.

Според стара легенда, хората които носят Ахат могат лесно да различат истинските си приятели от фалшивите.

Не забравяйте, че е най-добре камъка да се допира до кожата ви, защото така постоянно работи с енергията на тялото ви.
Можете да разгледате уникални бижута от мъхов ахат тук: колекция Roses and Dragons

Според китайската астрология, Ахата е силно препоръчан за 2017г.  Ако искате да разберете повече за тази година и как да бъдете успешни през нея, вижте тук: 2017- Годината на огнения петел- какво ще ни носи успех?

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!

You May Also Like

2 thoughts on “Тайнствената сила на Ахата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Blue Captcha Image
Презареди

*